Babos Timeáék nyerték a taskenti tornát

Babos Timeáék nyerték a taskenti tornát

2013. 09. 15.
Megosztás

Babos Timea és Jaroszlava Svedova magabiztosan legyőzte az Olga Govorcova-Mandy Minella kettőst, így megnyerte a párostornát a 235 000 dolláros Tashkent Openen.

A magyar-kazah kettős mindössze hat gémet veszített az 1 óra 4 perces találkozón. Timi idei ötödik, pályafutása hetedik tornagyőzelmét ünnepelheti WTA-versenyen.

Timea tavaly egyesben Monterreyben,párosban a tajvani Hszie Szu-vej oldalán Birminghamben diadalmaskodott. Idén Minellával nyert Bogotában és Marrákesben, Florianopolisban Date-Krumm Kimiko, míg Szucsouban Michaella Krajicek volt a társa.

Szombaton Govorcova duplázhatott volna az üzbég fővárosban, de végül üres kézzel távozik. A fehérorosz játékos először egyesben szerepelt a Tashkent Open döntőjében, de három szettes nagy csatában kikapott Bojana Jovanovszkitól. Némi pihenőt követően jött a párosfinálé, de szerencsére ott már nem volt semmilyen esélye a diadalra.
Babos és Svedova ugyanis újra nagyon magabiztos volt! A magyar-kazah kettős a 30 perces első szettben már 5:1-re vezetett, amikor váratlanul két gémet is 0-ra veszített. Szerencsére a verseny 1. kiemeltje a 9. játékot ismét magabiztosan hozta, így meg is nyerte a szettet.

A második játszmában Timi és Svedova újra elhúzott 5:1-re, majd következett az ellenfél két gémje. Igaz, most Govorcova és Minella azért veszített labdamenetet…Az utolsó gémben a fehérorosz-luxemburgi kettős adogatóként ugyan hárított egy meccslabdát, de végül Timi és Svedova 30-ra brékelt, ezzel megnyerte a Tashkent Opent!!!

A 20 éves magyar játékos a jövő héten a kantoni GRC Bank Guangzhou International Women’s Openen (500 000 dollár) indul, párosban éppen Olga Govorcova lesz a társa.
A Tashkent Openen 2001 után ünnepelnek magyar győztest: 2001-ben Patricia Wartusch oldalán Mandula Petra diadalmaskodott.

„Nagyon boldog vagyok a mai teniszemmel! Végig jól játszottam, jól ritörnöztem, élveztem a meccset. Jó lenne még párszor együtt játszani Szlavával, jól működött a párosunk! Holnap este irány Kína, új hét, új verseny, új lehetőség” – nyilatkozta Timi.

„Jók voltak az előjelek, hiszen Timi partnere a kétszeres Grand Slam-győztes Svedova volt. Végül rendkívül magabiztosan nyerték a versenyt, az egész héten megszorítani sem tudták a Babos-Svedova párost. Remek adogatásaiknak és ritörnjeiknek köszönhetően igazi örömteniszt mutattak be a döntőben! Sokáig azonban nem ünnepelhetünk…Ebből a páros sikerből kell erőt és önbizalmat meríteni az egyéni küzdelmekhez a következő heti, kantoni versenyre” – értékelt elégedetten a 20 éves magyar játékos edzője, Barátosi Levente.

TASHKENT OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 1.)-Olga Govorcova, Mandy Minella (fehérorosz, luxemburgi, 2.) 6:3, 6:3

(Forrás: babostimea.hu)