Babosék elbukták a wimbledoni döntőt

Babosék elbukták a wimbledoni döntőt

2014. 07. 05.
Megosztás

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic parádésan menetelt Wimbledonban, a második kiemelt Sara Errani, Roberta Vinci olasz duó előtt azonban meg kellett hajolniuk: 6:1, 6:3-ra bukták el a női páros szombati döntőjét.

Babos és Mladenovic remek és emlékezetes mérkőzések után jutott a döntőbe, a wimbledoni centerpályára. A két 21 éves játékos először volt női párosban döntős Grand Slam-versenyen, míg a sokkal tapasztaltabb olasz kettős azért küzdött, hogy megnyerje a még hiányzó, utolsó GS-trófeát.

Sajnos a finálé simán alakult, Errani és Vinci szinte minden kisebb-nagyobb hibát kihasznált. Babosék küzdöttek az utolsó pillanatig, de a hibákat ezúttal nem igazán tudták ellensúlyozni.

A sokkal összeszokottabb és tapasztaltabb olasz duó a 27 perces első szettben gyorsan brékelőnybe került, majd 2:0 után nagy csatában Mladenovic adogatását is elnyerte – olvasható Babos honlapjának meccsbeszámolójában.

Ekkor következett Errani és egy apró remény, Babos és társa ugyanis elnyerte az ellenfél adogatását, noha az olasz duó már 40-15-re is vezetett. Ez sem hozott azonban fordulatot, Errani és Vinci újra három gémet nyert sorozatban, így gyorsan lezárta az első játszmát.

A második szett már szorosabban alakult, de egy megingás megpecsételte Babosék sorsát. A hatodik gémben az olasz duó fogadóként már 40-0-ra is vezetett, végül 30-ra brékelte a magyar játékost.

Vinci ezután is remekelt adogatóként és fogadóként egyaránt, és Errani sem rontott sokat. Így Babos és Mladenovic ugyan 5:2 után még szépített, de többre már nem futotta. Vinci adogatásánál ugyan a magyar-francia kettős feljött 30-0-ról 30-30-ra, ám ezután újra az olaszok örülhettek.

"Az ellenfél ma parádésan játszott, gyakorlatilag esélyt sem adott a győzelemre. Mi talán kevésbé játszottunk jól, főleg a szerva nem volt olyan hatékony, mint az elmúlt meccseken. De természetesen boldog vagyok, óriási élmény volt a Centeren egy döntőt játszani! Errani és Vinci ma szinte tökéletes teniszt mutatott be, nehéz volt fogást találni rajtuk. Mind szervánál, mint ritörnnél olyan nyomás alá helyeztek minket, amit mi sajnos nem kezeltünk jól. Az alapvonaljátékunk döcögött, a nagy szerváinkat tökéletesen lekezelték, a hálónál pedig fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Minden dicséret az olasz párosé, rettentően rákészültek erre a meccsre és csak gratulálni tudunk nekik. Ma ők voltak a jobbak, de reméljük, hogy lesz úgy is, hogy ők gratuláljanak nekünk. Összességében jó két hetet zártam párosban és vegyesben. Egyéniben pedig menni kell tovább előre, építkezni kell a páros sikerekre. Jövő héten már újabb verseny jön, de azért a következő két napban szeretném kiélvezni, hogy wimbledoni döntős vagyok. Köszönöm a drukkolást és már izgatottam várom, hogy mit hoz a közös jövő Kikivel!” - nyilatkozta Babos Timea a honlapján.

WIMBLEDON, NŐI PÁROS, DÖNTŐ:
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) 6:1, 6:3


(Fotó: wimbledon twitter)