Bacsa Péter lesz a tokiói olimpia birkózóversenyeinek technikai igazgatója

A birkózó Bacsa Péter 50 éves

2020. 11. 21.
Megosztás

November 21-én tölti be 50. évét Bacsa Péter olimpikon birkózó, sportvezető és sportdiplomata, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Sportszakmai Bizottság vezetője.

Bacsa Péter 1970. november 21-én született Dorogon. Édesapja, Bacsa Ferenc birkózó mesteredző, korábbi szövetségi kapitány, így nem volt kérdés a sportágválasztás. Európa-bajnokságon már junior korában a dobogó 3. fokára állt, felnőttként 1995-ben Eb-5.; legjobb eredménye a Csepel színeiben, szabadfogásban a 90 kilósok közt az atlantai olimpián elért 10. helyezése.

Sportolói pályafutását követően az olimpiákon kezdetben nemzetközi versenybíróként vett részt, majd sportági vezetőként. A tokiói olimpián a birkózóversenyek technikai igazgatója lesz.

A Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke; a 2018-as budapesti világbajnokság alatt beválasztották a nemzetközi szövetség, a UWW legfőbb döntéshozó testületébe, a büróba.

A sportvezető tagja a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének, az előző ciklusban a szervezet Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságát erősítette, most a Sportszakmai Bizottságot vezeti.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)