Bajnokavatás három férfi és egy női osztályban

Bajnokavatás három férfi és egy női osztályban

2012. 06. 20.
Megosztás

Hétvégén került megrendezésre a Steel Nemzeti Csapatbajnokság 2011-2012. évi idényének zárómomentuma, a döntő.

A férfiaknál három osztályban, és a hölgyeknél avattunk bajnokokat.

A Magyar Bajnoki címet a Férfi I. osztályban a Vasas SC csapata szerezte meg, miután visszavágott a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért az akkori győztes Soul DC-nek, és ezúttal sikeresen vették az utolsó akadályt a régen áhított címért.

A hölgyek bajnokságában a Sport DC csapata szerezte meg a bajnoki címet a körmérkőzéses rendszerben lebonyolított döntőben, ahol a Vasas SC elleni döntetlen a végén a bajnoki címet jelentette.

A Férfi II. osztályban megvalósult a papírforma, és a két legesélyesebb csapat vívta a döntőt. Az alapszakaszban azonos ponttal záró, egymás ellen döntetlent játszó csapat csatájából ezúttal a Sport DC csapata került ki győztesen a Pestújhelyi SC ellenében. Mindkét csapat a legmagasabb osztályban folytathatja a jövőben.

A Férfi III. osztályban a Soul DC III. néven futó csapat szerezte meg a bajnoki címet. A Soul DC valójában második legerősebb steel csapata a döntőben a Vasas SC II. csapatát tudta felülmúlni.

A döntő legeredményesebb játékosai:
Férfi I. osztály: Bezzeg Nándor(Vasas SC) 16 gy/2v (Felsőház), Perle Gyula (Sport-Hotel DC) 19 gy/1 v (Alsóház)
Női: Szarka Zsuzsanna (Vasas SC) 9 gy/2 v
Férfi II. osztály: Darányi Zoltán (Sport DC) 13 gy/2 v (Felsőház), Nagy Attila (Szolnoki Baglyok SE) 12 gy/1 v (Alsóház)
Férfi III. osztály: Mester Zoltán (T20 DC) 16 gy/2v