30 millió támogatás a családok közös foci élményére

Bálint Csaba: Az EYOF igen rangos állomása az idei korcsolyaszezonnak

2015. 01. 26.
Megosztás

Magyarországot a XII. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon egy fiú és egy lány korcsolyázó képviseli. A fesztiválall párhuzamosan kezdődik az Európa-bajnokság, ahol szintén fiatal csapat vesz részt. Bálint Csaba ágazati igazgató mindkét viadalt fontos eseményként említi.

Január 26. és február 1. között a stockholmi Globe aréna ad otthont a Műkorcsolya- és Jégtánc Európa-bajnokságnak, s ezzel szinte egy időben, 2015. január 25. és 30. között kerül megrendezésre az EYOF is.

"Az EYOF igen rangos állomása a 2014/15 szezon versenyeinek. A MOB iránymutatása alapján egy nő és egy férfiversenyzőt nevezhettünk az eseményre. A részvételre pályázó versenyzőink között - három fiú és három női versenyző - válogatóversenyeket írt ki szövetségünk, mely szerint a három verseny eredményei, összpontszámai alapján történt meg a résztvevők véglegesítése. Minden versenyzőnk nagyon komolyan vette a szezonra történő felkészülést és a kiírt versenyeken való szereplésüket. Külön öröm számomra, hogy a felkészülésnek és a versenyeken elért eredményeknek köszönhetően az EYOF-keret versenyzői közül többen elérték a junior vb, sőt az Európa-bajnokság minimum technikai pontszámait is, amely igen bíztató a jövőre nézve. A MOKSZ által meghatározott kiválasztási elvek alapján Medgyesi Fruzsina és Borovoj Alexander vehetnek részt Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Biztos vagyok abban, hogy versenyzőink az eddigi lelkesedéssel és hittel futnak majd a Fesztiválon” - nyilatkozta Bálint Csaba FS/ID/SYS Ágazati igazgató.

Medgyesi Fruzsina a fesztivál előtt arról beszélt, intenzív mentáltréninggel is készült az EYOF-ra. "Amikor csak magamra tudok figyelni, egy adott elemet lelassítva, hétszer gondolok fejben végig. Hiszem, hogy a dolgok itt dőlnek el.”

Borovoj Alexander élete első nagy versenyére készült. „Erős mezőnyre számítok. Európa legjobbjai mérkőznek meg egymással. Sok versenyzőt korábbi táborokból magam is ismerek. Szinte napi a kapcsolatom például az oroszokkal, de persze szakmai titkokat nem árulunk el egymásnak.”

A sportvezető a kontinensviadalról is beszélt. "Az idei Európa-bajnokság magyar indulói között junior korú versenyzőket is találhatunk, Tóth Ivett és a Moscheni Carolina-Lukács Ádám kettős az Európa-bajnokság mellett indulnak a 2015 márciusában megrendezendő Junior Világbajnokságon is. Nagy kihívás számukra, hogy a felnőttek és a juniorok mezőnyében is megmérettetik magukat Európa legjobb korcsolyázóival, s nem sokkal utána korosztályuk legeredményesebb versenyzőivel. Hiszem, hogy minden versenyzőnk mindent megtesz majd az eredményes versenyzésért Stockholmban, s hogy sok magyar szurkoló követi majd programjaikat."

(MOKSZ-MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)