Bátorfi Zoltán lesz a női asztaliteniszezők kapitánya

Bátorfi Zoltán lesz a női asztaliteniszezők kapitánya

2016. 12. 21.
Megosztás


A hazai asztalitenisz-szövetség elnöksége a december 20-i ülésén úgy döntött, hogy Bátorfi Zoltán, az ifjúsági fiúk jelenlegi szövetségi kapitánya lesz az új női szövetségi kapitány. Megbízatása 2017. február 1-jén kezdődik, addig Téglás Péter látja el a kapitányi teendőket.

A jelenleg Indiában tartózkodó Bátorfi Zoltán reméli, hogy már „hivatalba lépése" előtt megkezdődhet a válogatott-specifikus feladatok átvétele Téglás Pétertől, mert nagyon fontosnak tartja, hogy tapasztalatot gyűjtsön. Izgalmas és kihívásokkal teli feladatnak tartja, hogy az ifjúsági fiúk után a nagy hagyományokkal bíró női válogatottat irányíthatja.

A pályázatában a ranglistahelyezések javítását határozta meg mérőszámnak. Konkrét elképzelései vannak a céljairól és az azokhoz vezető útról is. Elárulta, hogy ebben a kérdésben megfontolta nővére, Csilla tanácsait is, akivel időről időre ezután is konzultálnak majd szakmai kérdésekben.

Arról nincs információja, hogy ki veszi át tőle az ifjúsági fiúválogatott irányítását, de reméli, hogy olyan szakember kerül a fiúk élére, aki képes lesz folytatni azt a stratégiát, amelyet sikerült felépíteni és megvalósítani, valamint bízik benne, hogy kialakul az a fajta összhang, amely eddig őt és a csapatot jellemezte.

„A döntést leginkább Zoli szakmai koncepciója miatt hozta meg az elnökség, bízunk Zoliban és abban a hosszabb távú építkezésben, amely konkrét célokhoz vezet" – beszélt Nátrán Roland MOATSZ-elnök az új kapitány kiválasztásának hátteréről.

A kapitányváltásra azért volt szükség, mert Téglás Péter jövőre Luxemburgban folytatja edzői pályafutását. A távozó szakember – akit 2005-ben neveztek ki a felnőtt női válogatott élére – kitartást és sok sikert kíván utódjának az előtte álló feladathoz, és reméli, a hagyományokhoz méltó eredményeket hoz majd munkája a válogatottal.

A Svédország elleni január 24-i hazai csapat Európa-bajnoki selejtezőn még Téglás irányítja a mieinket, de már célzott kooperáció előzi meg Bátorfi hivatalos kezdését.

(MOATSZ)