Bázist kaptak az ifjú tiszaújvárosi kajakosok és kenusok

Bázist kaptak az ifjú tiszaújvárosi kajakosok és kenusok

2012. 09. 15.
Megosztás

Utánpótlás-nevelő centrumot vehettek át pénteken Tiszaújváros és környékének ifjú kajakosai és kenusai.

A Tisza-parti bázis átadásán ott volt London két olimpiai bajnoka, Dombi Rudolf és társa, a tiszaújvárosi múlttal is bíró Kökény Roland, valamint edzőjük, Szilárdi Katalin, továbbá Vaskuti István, Moszkva ötkarikás bajnoka, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai alelnöke.

Az elmúlt évtizedekben, a különböző korosztályokban huszonnégy olyan kajakos, illetve kenus állhatott dobogóra világversenyeken, aki Tiszaújvároshoz kötődött - mondta az MTI-nek Farkas Zoltán, aki évtizedeken át vezette a sportágat helyi szinten.

Juhász Péter, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnöke a felújított utánpótlás-nevelő centrum átadásán az MTI-nek elmondta: az egyesületet a bíróság 2010 májusában jegyezte be, jelenleg 54 gyermekkorú és 12 haladó versenyző lapátol náluk, és 54 egyesületi tagjuk is van.

Az elnök külön hangsúlyozta, hogy a régi, romos csónakház példátlan társadalmi összefogással, saját erőből, az alapító tagok, szülők, gyerekek, régi kajakosok és kenusok kétkezi munkájával újult meg, ez idáig több mint ötmillió forint értékben. Kiemelte azt is, hogy az egyesület célja a kajak-kenu sport népszerűsítése révén az utánpótlás-bázis szélesítése.

A Londonban K-2 1000 m-en diadalmaskodó Dombi Rudolf és Kökény Roland pénteken tiszaújvárosi iskolásokkal és a város sportszerető lakosaival is találkozott.

(Forrás: mti)