Belváros díszpolgára lett legidősebb olimpiai bajnokunk, Keleti Ágnes

Belváros díszpolgára lett legidősebb olimpiai bajnokunk, Keleti Ágnes

2022. 11. 14.
Megosztás


Átvette belvárosi díszpolgári címét Keleti Ágnes ötszötös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója.

Belváros-Lipótváros díszpolgári címével tüntették ki Keleti Ágnest, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokát. Az elismerést a kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter adta át a napokban.

A Fair Play Életműdíjjal is kitüntetett Nemzet Sportolója számos elismerést kapott korábban is, köztük több településrész, kerület díszpolgári címet adományozott neki – így Budapest, Terézváros, Újpest és most Belváros-Lipótváros. A Prima Primissima-díjas tornász a Magyar Olimpiai Bizottságtól olimpiai aranygyűrűt és érdemérmet is kapott, ma a szervezet tiszteletbeli tagja.

Keleti Ágnes öt olimpiai aranyával, egy ezüstjével és két bronzával a második legeredményesebb magyar női olimpikon, aki jelentősen hozzájárult a tornasport magyar és egyetemes olimpiai mozgalomban elfoglalt helyéhez is. Életútjáról 100. születésnapja alkalmából írtunk hosszabban.

Ági néni január 9-én ünnepli 102. születésnapját, ehhez kapcsolódóan december 8-án mutatják be a róla szóló: „Aki legyőzte az időt” című dokumentumfilmet.

Gratulálunk a kitüntetéshez, további jó egészséget kívánunk!

(MOB; fotó: Róth Tamás)