Berecz Anna: Szocsi előtt Universiade

Berecz Anna: Szocsi előtt Universiade

2013. 12. 06.
Megosztás

A Szocsi olimpiára már kvalifikált Berecz Anna képviseli a magyar sízőket az Universiadén.

December 11. és 21. között az olaszországi Trentino tartományban rendezik a téli Universiadét, melyen a Magyar Sí Szövetség versenyzője is elindul.

Az MTK alpesi sízője, Berecz Anna nagy várakozásokkal vág neki az idei szezonnak. A felkészülési időszak során 1 hónapot töltött Chilében, ahol főleg versenyzett. Ezek az erőpróbák hasznos edzéseknek bizonyultak, legfőképp azért, mert volt lehetősége hozzászokni az új óriás-műlesikló lécekhez. Ezen kívül Annának a gyors számokban is sikerült olimpiai kvalifikációt szereznie, így eredményes volt a chilei út a számára. Olimpikonunk szeptembertől Alaszkában majd Coloradóban készült tovább.

Ugyan az Alaszkában tanuló egyetemistának az élete az utóbbi két hétben a vizsgákról szólt, de december 8-án visszatér Európába, és ezt követően a versenyzésé lesz a főszerep. Olaszországba, az Universiadéra Kovács Barna szövetségi kapitány kíséri el.
Ha edzője is áldást ad rá, akkor Berecz Anna viheti a magyar zászlót, mjad a megnyító ünnepségen.

Az Universiadén, vagyis az egyetemista sportolók világversenyén összesen 18 magyar versenyző indul 6 sportágban: alpesi sí, hódeszka, jégtánc, rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya valamint szabadstílusú sí.

(Forrás: Magyar Sí Szövetség)