BOM TE 0159

Berzeviczy Albert-ösztöndíjátadások a BOM kuratóriumi ülésén

2024. 05. 29.
Megosztás

Kuratóriumi ülést tartott a BOM a Magyar Sportért Alapítvány a Testnevelési Egyetemen május 28-án. Az eseményen tizenkilenc Berzeviczy Albert-ösztöndíjas sportolónak adtak át személyesen oklevelet. A rendezvényen részt vett dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottságot dr. Bartha Csaba operatív igazgató képviselte.

A Berzeviczy Albert Ösztöndíj és Mentor-programot működtető közhasznú szervezet 2005-ös alapítása óta először vett részt annak vezetői összejövetelén az állami sportirányítás első számú embere. Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszönetet mondott az alapítvány tisztségviselőinek és támogatóinak, köztük a hazai gazdasági és üzleti élet neves képviselőinek a munkájáért. Ahogy a sportvezető azt kifejtette, a sportirányítás számára is kiemelten fontos, hogy az aktív sportolók is tudatosan készüljenek a civil életre.

BOM TE 0239

Szabó Szilvia, az alapítvány főtitkára beszámolójában kiemelte, hogy az elmúlt években tapasztalt kihívásokkal teli gazdasági helyzet ellenére a BOM pénzügyi helyzete stabil maradt. 2023-ban 50 millió forint bevétellel és 146 millió forintos mérlegfőösszeggel rendelkezett, melynek köszönhetően jelenleg is összesen 65 élsportoló felsőfokú tanulmányának a finanszírozása van folyamatban.

BOM TE 0330

A hivatalos esemény a 2024-es ösztöndíjak átadásával zárult. Dr. Schmidt Ádám és Szalay-Berzeviczy Attila a harminc új Berzeviczy Albert-ösztöndíjasból az ülésen megjelent tizenkilenc sportolónak adta át személyesen az okleveleket.

BOM TE 0448

A MOB részéről a kuratóriumi ülésen dr. Bartha Csaba operatív igazgató vett részt. Az eseményen a Nemzeti Sport és a BOM Alapítvány együttműködési és támogatási megállapodást írt alá, melyet Szalay-Berzeviczy Attila, a kuratórium elnöke látott el kézjegyével.