Biczó Bence pillangón lett bronzérmes az Universiadén

Biczó Bence pillangón lett bronzérmes az Universiadén

2017. 08. 23.
Megosztás


Bronzérmet nyert a 200 méteres pillangóúszásban a tajvani Universiadén Biczó Bence, aki a második úszóérmet nyerte Tajpejben.

A tegnapi fantasztikus úszás után a szerdán névnapját ünneplő Biczó Bence (EDUTUS) számára minden remény megvolt arra, hogy a kazanyi Universiade aranyérme után most is éremmel térjen haza a férfi 200 m pillangó döntője után. Bence beváltotta reményeinket. Az Edutus Főiskola kereskedelem és marketing szakos hallgatója 150 m-nél még az 5. helyen állt, az utolsó 50 méteren azonban tudott gyorsítani, így végül 1:56.16-tal harmadik helyen csapott a célba.

Az első helyet HOROMURA Nao (JAP), a szám junior világbajnoka új Universiade csúccsal szerezte meg (1:53.90), a második az ugyancsak japán SETO Dalya lett (1:55.09.).

Férfi vízilabdázóink a negyeddöntőben folytathatják a küzdelmeket.

Előzőleg Gyurta Gergely lett harmadik az úszük közül a magyar küldöttségből az Universiadén, mellette kardban Szatmári András és Márton Anna, tőrben Kreiss Fanni győzött, párbajtőrben pedig Bányai Zsombor második lett. A magyarok eddig 6 éremnél tartanak.

(MEFS-MOB)