Bizonytalan a Vasas BL-szereplése

Bizonytalan a Vasas BL-szereplése

2012. 09. 06.
Megosztás

Pénteken készíti el az Európai Úszószövetség (LEN) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását.

A főtáblán három magyar csapat kapott helyett, viszont elképzelhető, hogy a bajnok Vasas helyett másik klub indul.

Mint ismert, a piros-kékek egyik névadó szponzora, az Uniqa két héttel ezelőtt bejelentette, hogy felfüggeszteti minden magyarországi szponzorációját, így a pólósok sem számíthatnak a további támogatásra. Ezzel a döntéssel a bajnokcsapat a tervezett költségvetésének harmadát veszítette el, ezért különböző verziók vetődtek fel a megoldásra.

Az egyértelmű, hogy a jelenleg nehézségekkel küzdő klubnak csökkentenie kell a költségeit, s ennek egyik módja a nemzetközi szerepléstől való visszalépés. Ha a Vasas nem indul a szeptember 26-án rajtoló BL-csoportkörben, azzal tízmilliós nagyságrendű összeget takarít meg, s ugyan nem egyenesedik ki rögtön a költségvetés, de igenis sokat számítana a visszalépés.

A Vasas legkésőbb csütörtök estig határoz arról, hogy vállalja-e a Bajnokok Ligája-szereplést vagy sem, s közben már a LEN-nel is egyeztetett – visszalépése esetén van lehetőség arra, hogy másik magyar klub foglalja el a helyét a főtáblán. A klubnál ezt így tartják becsületesnek, sem hogy majd a sorsolás után lépnének vissza, és hoznának mindenkit kellemetlen helyzetbe

A Vasas indulási joga a 2011–2012-es szezon végeredménye alapján a Debrecenre szállhat, ha pedig ők nem tudnak élni a lehetőséggel, akkor a Szolnoké.

(Forrás: MTI)