Björgen távollétében Kowalczyk parádézott

Björgen távollétében Kowalczyk parádézott

2012. 12. 13.
Megosztás

A kanadai Canmore-ban a nők klasszikus stílusú 10 km-es tömegrajtos versenyével folytatódott a sífutók világkupa sorozata.

A győzelmet a lengyel Justyna Kowalczyk szerezte meg a finn Anne Kyllönen és a norvég Maiken Caspersen Falla előtt.

A versenyen jónéhány nagy név nem szerepelt, így például az összetett világkupában vezető és címvédő norvég Marit Björgen sem. Ezt kihasználva legnagyobb riválisa, Kowalczyk magabiztos győzelmet aratott, hiszen már féltávtól elszakadt a többiektől, s végül több mint 14 másodperccel előzte meg a második helyezettet.

A finn Kyllönen némi meglepetésre lett második, de ő is le tudta rázni norvégi riválisait, akik közül az eddig elsősorban a sprinteken jeleskedő Falla jött be a harmadik helyre. A lengyel sífutó az összetett világkupában is feljött már a harmadik helyre.

A férfiak klasszikus stílusú 15 km-es tömegrajtos versenyén a győzelmet a német Tim Tscharnke szerezte meg a norvég Sjur Röthe és a német Tobias Angerer előtt.

SÍFUTÓ-VK, CANMORE (KANADA)
FÉRFI 15 KM TÖMEGRAJTOS (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Tim Tscharnke (német) 41:14.8, 2. Sjur Röthe (norvég) +4.8, 3. Tobias Angerer (német) +5.8
NŐI 10 KM TÖMEGRAJTOS (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Justyna Kowalczyk (lengyel) 28:58.4, 2. Anne Kyllönen (finn) +14.4, 3. Maiken Caspesen Falla (norvég) +28.2
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Marit Björgen (norvég) 450, 2. Kikkan Randall (amerikai) 365, 3. Justyna Kowalczyk (lengyel) 360

(Forrás: MTI)