Bolt 9.82-vel nyitott, Nazarov nyert a kapalácsvető sorozat első állomásán

Bolt 9.82-vel nyitott, Nazarov nyert a kapalácsvető sorozat első állomásán

2012. 05. 07.
Megosztás

A világcsúcstartó Usain Bolt 9.82 mp-cel kezdte 100 méteren az olimpiai idényt.

A jamaicai sprintert a hazájában, Kingstonban rendezett versenyen az sem zavarta, hogy két kiugrás miatt csak harmadszorra indulhatott el a mezőny. Az olimpia és világbajnok futót tavaly, a tegui vb-n éppen azért zárták ki, mert korábban rajtolt.
"Azt mondhatom, hogy ez egy jó bemutatkozás volt. Jobb formában érzem magam, mint az elmúlt évben. Nem gondolom, hogy tökéleteset nyújtottam, de első versenynek jó volt" - nyilatkozott a világcsúcsot 9.58 mp-cel tartó Bolt, aki megjavította honfitársa, Yohan Blake (9.90) idei legjobb eredményét.
A 100-on világbajnok Blake ezúttal 200-on indult, s 19.91 mp-cel szintén a világ idei legjobbját érte el, akárcsak a nőknél a vb-aranyérmes amerikai Carmelita Jeter (100 m, 10.81 mp) és a jamaicai Novelene Williams-Mills (400 m, 49.99 mp).

Nazarov nyert a kalapácsvető sorozat első állomásán

A tadzsik Dilsod Nazarov nyerte a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (IAAF) által szervezett kalapácsvető sorozat első állomását, amelyet a japán Kavaszakiban rendeztek meg.
A viadalon nem vett részt a sorozat címvédője, a világbajnoki ezüstérmes Pars Krisztián.
Az IAAF közleménye szerint Nazarov 77.34 méterrel diadalmaskodott, a második helyen a lengyel Pawel Fajdek (76.31 méter) végzett, míg a harmadik a német Markus Esser (76.29 méter) lett.

(Forrás: MTI)