Bravúros magyar szereplés a téli EYOF-on

Bravúros magyar szereplés a téli EYOF-on

2015. 01. 29.
Megosztás

Kitettek magukért alpesi sízőink: Szőllős Barnabás a 28., Nagy Bence pedig a 33. helyen végzett műlesiklásban a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Benedek Patrik kiesett.

Szőllős Barnabás az első futamban 50,46 másodperccel, míg a másodikban 51,05-tel végzett, és 1:41,51 perces idejével bőven a 110 fős mezőny első harmadában zárt a liechtensteini Malbunban.

A 16 éves fiú érte el a legjobb magyar eredményt hétfőn óriás-műlesiklásban is, akkor az ötvenedik legjobb időt mutatta fel.

Nagy Bence szintén remekül versenyzett csütörtökön, 1:42,41-es összidejével a 33. legjobbat teljesítette.

Benedek Patrik az első futamban a leggyorsabb magyar volt 50,18-cal, a második etapban azonban hibázott, és kiesett.

„Le a kalappal a magyar fiatalok előtt, büszkék lehetünk rájuk. Ennél kiemelkedőbb szereplést nem lehet elvárni tőlük, a havon töltött idő ugyanis egyenesen arányos az eredménnyel, márpedig előbbivel kifejezetten rosszul állunk. Ugyanakkor bízom benne, hogy jövőre az ifjúsági téli olimpián is szoríthatunk egy vagy két magyar tehetségért” – mondta dr. Nagy Zsigmond csapatvezető.

A Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója a szervezet nevében fontosnak tartotta hozzátenni: ezúton is köszöni a szülők, családok segítségét, az ő támogatásuk, áldozatkészségük nélkül ugyanis ilyen szereplésre sem lenne remény.

A fiú műlesiklás küzdelmeire 110-en neveztek, közülük a pálya nehézsége és a frissen leesett hó mennyisége miatt mindössze 43-an értek célba minkét futamban. Az aranyérmet az osztrák Raphael Haaser nyakába akasztották, a dobogóra még egy-egy bolgár és német fiatal állhatott fel. (EREDMÉNYEK ITT)

Délelőtt sífutásban a sprint selejtezőit rendezték meg: Bodnár Gina 62., Gyallai Soma pedig 73. lett, így egyikük számára sem volt folytatás.

Ezzel a magyarok számára véget ért a 12. téli EYOF, a pénteki, utolsó versenynapon már nem leszünk érdekeltek.

A záróünnepséget péntek este rendezik.

(MOB/Czövek Oszkár, fotó: dr. Nagy Zsigmond)