Bronzéremért mérkőzhet az EYOF győztes lány kézilabda csapat az U17-es EB-n

Bronzéremért mérkőzhet az EYOF győztes lány kézilabda csapat az U17-es EB-n

2017. 08. 19.
Megosztás


Szoros első félidőt követően öt gólos vereséget szenvedett az EYOF győztes U17-es lány kézilabda válogatott a norvégoktól és vasárnap a bronzéremért mérkőzhet a franciák ellen.

A magyar és a norvég válogatott a győri EYOF-on már találkozott és akkor a magyarok hagyták el győztesként a pályát. Az Európa-bajnokságra a skandinávok jóval erősebb összeállításban érkeztek.

Bohus Bea gárdája rosszul kezdte a találkozót, hiszen az ellenfél hamar négy gólos előnyre tett szert.(0-4)
A félidő egyes szakaszában ez a hátrány még ötre is növekedett, de lányaink visszakapaszkodtak és a félidőben csupán egy gólos volt a hátrányunk. (13-14).

Jól kezdődött a második játékrész, hiszen azonnal kiegyenlítettek a magyarok, de innen egy gyenge 10 perc következett és a norvégok ismét 5 gólosra növelték előnyüket. Innen is volt ereje a magyaroknak visszakapaszkodniuk és a hajrára két gólra sikerült ledolgozni a hátrányt. Ezután többször is volt lehetősége a Bohus gárdának, hogy ledolgozza a hátrányát, de lányaink sokszor hibáztak, s ezt a norvégok könyörtelenül kihasználták. A végére öt gólos vereséget szenvedett a magyar gárda, így a bronzéremért mérkőzhet vasárnap. A találkozó befejeztével mindkét csapat legjobbjának a kapusokat választották.

"Úgy gondolom, a fegyelmezettebb csapat nyert, ennyi hibával nem lehet Európa-bajnoki elődöntőt nyerni. Végig futottunk az eredmény után, ami túl sok energiát elvett, ezért hiába egyenlítettünk, elfogyott az erő a végére." – mondta a találkozó után Bohus Bea szövetségi edző.

A magyar találkozót követő összecsapáson a németek hat góllal verték 27-21-re a franciákat. Így vasárnap a bronzmeccsen 17.30-kor magyar-francia mérkőzést láthatunk.

A találkozót élőben itt megtekinthetik.

U17-es Európa-bajnokság
Elődöntők: Magyarország-Norvégia 21-26 (13-14)
Franciaország-Németország 21-27 (10-13)

A további menetrend:
Augusztus 20.
A 3. helyért, 15:00: Magyarország-Franciaország
Döntő, 17:30: Norvégia-Németország

(MOB-NSO Fotó: eurohandball.com)