Búcsút vettek Furkó Kálmántól, a MOB tiszteletbeli tagjától

Búcsút vettek Furkó Kálmántól, a MOB tiszteletbeli tagjától

2021. 08. 27.
Megosztás


Az olimpiai család részéről Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöke, dr. Mészáros János, a MOB Jogi Bizottságának elnöke, Szalai Ferenc, a MOB Gazdasági Bizottságának első embere, valamint dr. Tahon Róbert, a MOB Hagyományőrző Bizottságának elnöke is búcsúzott az első magyar szamurájtól, a kyokushin karate magyarországi meghonosítójától, a hazai katonai közelharc megteremtőjétől, a MOB tiszteletbeli tagjától, Furkó Kálmántól.

Furkó Kálmán 74 esztendős korában, augusztus elején hunyt el.

Dr. Mészáros János személyes hangvételű beszédben búcsúzott a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, és természetesen a Magyar Karate Szakszövetség nevében. Dr. Ruszin Szende Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Furkó Kálmán ezredes kivételes katonai pályafutását emelte ki. Szalai Ferenc, Szolnok polgármestere, a MOB Gazdasági Bizottságának vezetője, az „ezer szállal a városhoz kötődést” a városért végzett munkásságát, a tradícionális Szolnok Kupát helyezte megemlékezésének középpontjába.

A hazai kyokushin szervezetek képviselői személyes hangvételű beszédekben búcsúztak a karate – már életében legendássá vált – egyéniségétől, míg a világszervezet elnöke Kenji Midori videóüzenetben méltatta Shihan Furkó Kálmán kyokushi karatéért végzett elélvülhetetlen érdemeit.

A búcsúszertartást magas rangú katonatisztek mellett megtisztelte jelenlétével dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint ezres létszámban a katona bajtársak, a karatéka sporttársak barátok és tisztelők.

(MKSZ, MOB; fotó: karate.hu, MTI)