Budaörsi hátrány a BL-döntőben

Budaörsi hátrány a BL-döntőben

2013. 03. 10.
Megosztás

A Budaörs 2i SC hazai környezetben 3-1-re kikapott a Linz AG Froschbergtől a női asztalitenisz Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén.

A házigazda magyaroknál csak Madarász Dóra tudott meccset nyerni - a jóval esélyesebb cseh Iveta Vacenovskát verte -, Pergel Szandra és a horvát Cornelia Molnar nyeretlen maradt.

A házigazda budaörsiek történetük első fináléjában szerepelhetnek, míg a linziek 2009-es győzelmüket követően második diadalukra törnek.

A szombati csata első meccsét a magyar csapat legjobbja, Pergel Szandra (94. a világranglistán) és Liu Jia (26.) vívta egymással, s bár Pergel 2-0-ra vezetett, végül óriási küzdelem után, döntő szettben Liu Jiáé lett a győzelem. A második párban Madarász Dóra (147., a képen) imponáló játékkal múlta felül a jóval esélyesebb cseh Iveta Vacenovskát (25.), majd azonban a horvát Cornelia Molnár (106.) három sima játszmában alulmaradt a német Petrissa Soljával szemben, így ismét az osztrákoknál volt az előny.

A negyedik mérkőzésen Pergelre várt a feladat, hogy visszahozza a budaörsi reményeket, de hiába nyerte meg az első szettet Vacenovska ellen, végül érvényesült a papírforma, s ez a Linz 3-1-es győzelmét jelentette.

A Budaörsnek óriási bravúrra lenne szüksége a két hét múlva sorra kerülő, idegenbeli visszavágón, hogy elhódítsa a BL-trófeát.

BL, döntő, 1. mérkőzés:
Budaörsi 2i SC-Linz AG Froschberg (osztrák) 1-3
Pergel Szandra-Liu Jia 2-3 (9, 8, -5, -12, -11), Madarász Dóra-Iveta Vacenovska 3-1 (-7, 8, 10, 3), Cornelia Molnar-Petrissa Solja 0-3 (-6, -7, -11), Pergel-Vacenovska 2-3 (9, -9, -6, 7, -7)

(Forrás: mti)