Budapesten lesz a 2016-os iskolai mezeifutó világbajnokság

Budapesten lesz a 2016-os iskolai mezeifutó világbajnokság

2013. 12. 06.
Megosztás

Budapesten rendezik 2016-ban a mezeifutó világbajnokságot - döntött a Nemzetközi Iskolasport Szövetség Végrehajtó Bizottsága.

A helyszíni prezentáció során a 21 végrehajtó bizottsági tagot kellett meggyőzni arról, hogy az esemény rendezési jogára Magyarország a legalkalmasabb. A testületben hazánkat Martinek János, olimpiai- és világbajnok korábbi öttusázó képviselte, a pályázatot a magyar delegációt vezető, szintén olimpiai- és világbajnok Kovács Koko Istvánmutatta be a nemzetközi szövetség tisztségviselőinek. Az eseményt a Városligetben rendezi majd az MDSZ.

A pályázattal kapcsolatban Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, a rendező város főpolgármestere, Tarlós István, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség is támogatásáról biztosította a Magyar Diáksport Szövetséget. Az iskolai világbajnokság megrendezése illeszkedik a megújult Magyar Diáksport Szövetség célkitűzéseihez: a sportágak népszerűsítése, minél több fiatal megnyerése a sportos, mozgásban gazdag, egészséges életmódnak.

Az MDSZ - szintén csütörtökön - társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Teis (Testmozgás az iskolában) elnevezésű diáksport önkéntességi program tervezetét.

A tervezet teljes szövege megtalálható a www.diaksport.eu weboldalon, a társadalmi egyeztetésen részt vevők visszajelzéseit a [email protected] e-mail címen várja a szövetség január 6-ig.

(Forrás: mti)