20231124 014 ciposdoboz akcio

Cipősdobozt csomagoltak az olimpiai bajnokok

2023. 11. 24.
Megosztás

Olimpiai bajnokok csomagoltak cipősdobozokat péntek délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. Ez egyelőre nem a párizsi készülődés jegyében történt, hanem a szervezet csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő akciójához.

Persze a csomagolásból is versenyt csináltak! Abból is, hogy ki a gyorsabb, és abból is, hogy kinek a cipősdoboza szebb a végén. Olimpiai bajnokok között már csak így megy ez. A Magyar Olimpiai Bizottság székházában péntek délelőtt nagy volt a sürgés-forgás: Gyulay Zsolt elnök, Fábián László főtitkár, Madaras Norbert, a vízilabda szövetség elnöke, és Berki Krisztián, a tornaszövetség elnökségi tagja cipősdobozt csomagolt. A dobozokban ezúttal nem cipő volt, hanem sportos és nem sportos ajándékok különböző korú gyerekeknek.

20231124 004 ciposdoboz akcio
MOB-Média/Szalmás Péter

A négy olimpiai bajnok egyöntetűen úgy vélekedett: a sportolók szeretnek segíteni, sőt, kötelességüknek is érzik.

A cipősdoboz akció célja, hogy minél több rászoruló gyermeket és családját karácsonyi meglepetéssel segíthesse az adventi időszakban. Ennek érdekében az országban több száz gyűjtőpont létesül, hogy a jótékonykodásra kész támogatókat fogadhassa, ajándékaikat összegyűjthesse.

„Az olimpiai család mindig is nagyon összetartó volt, a sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A cipősdoboz akció így karácsony előtt nemes célt szolgál, az pedig különösen jó érzés, hogy gyerekeknek segíthetünk – mindannyian örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez.”

Fábián László, a MOB főtitkára minden kétséget kizáróan megnyerte a csomagoló-versenyt: nála precízebben senki sem készített ajándékot. Persze, a serény munkát nagy viccelődés kísérte – ahogy az már sportolók között lenni szokott –, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója pedig a hatékonyan végezte a háttérmunkát, s dolgozott az olimpiai bajnokok keze alá.

20231124 011 ciposdoboz akcio
MOB-Média/Szalmás Péter

Azért a komoly dolgokról sem feledkeztek meg: „Fontos, hogy aki tud, segítsen – tette hozzá Madaras Norbert. – A megajándékozott gyerekeknek talán egy kis pluszt jelent, ha sportolók, olimpiai bajnokok készítik nekik az ajándékot. Ezért fontosak az efféle adománygyűjtő akciók.”

Berki Krisztián a dolog praktikus oldalát fogta meg, a MOB kérésére felhívta a figyelmet arra, hogyan készüljön a cipősdoboz: „Bármit tehetünk bele, aminek egy gyerek örülhet, de fontos, hogy írjuk rá, milyen korosztálynak és fiúnak, vagy lánynak szánjuk az ajándékot. Lehet ez mesekönyv, játék, higiéniai felszerelés, édesség – és kedves gesztus lehet egy képeslap, néhány üdvözlő sorral.”

20231124 007 ciposdoboz akcio

A Magyar Olimpiai Bizottság készített képeslapokat is, amelyeket az ajándékozó olimpiai bajnokok aláírtak, az üzenet pedig a karácsonyi jó kívánságok mellett az volt: „Sportolj minél többet az új évben!”

Bővebb információ: ciposdoboz.hu