Curling: a hajrában kapott ki női csapatunk vasárnap a csehektől

Curling: a hajrában kapott ki női csapatunk vasárnap a csehektől

2012. 12. 09.
Megosztás

A svédországi Karlstadban zajló curling Európa-bajnokságon első ízben a magyar férfi és női válogatott is a legjobbak között indulhat. Női csapatunk vasárnap délután Csehországgal mérkőzött meg, s szenvedett 8–5-ös vereséget.

Ellenfeleink az első endet 2–0-ra nyerték, majd az ötödik end után már 6–3-ra is vezettek. Ekkor a mieink két endet is egy ponttal nyertek, így felzárkóztak 6–5-re. Sajnos ezt két egypontos cseh siker követett, így a tizedik end előtt három ponttal vezetett ellenfelünk.

Ezután a magyaroknak még az extra endhez is három pontos sikerre lett volna szükségük, így amikor már legfeljebb csak két ponttal nyerhettek volna, befejezték a találkozót, és maradt a 8–5-ös végeredmény.

A magyar férfiválogatott Norvégiától és Svájctól is kikapott, így győzelem nélkül áll a kontinens bajnokságon.

Női válogatottunk legközelebb hétfőn reggel 9 órától a németekkel mérkőzik meg, majd este 7 órakor a dánokkal találkozik. A férfiak hétfőn 14 órakor Csehországgal csapnak össze.

Női csoportmérkőzések, 3. forduló
Csehország–Magyarország 8–5
Oroszország–Dánia 8–2
Svájc–Olaszország 10–4
Svédország–Németország 6–4
Skócia–Finnország 11–5
Az állás:
1.Oroszország 3/0, 2.Svájc, Svédország, Dánia, Skócia, Csehország 2/1 6.Olaszország, Magyarország 1/2, 8.Németország és Finnország
Férfiak:
Norvégia-Magyarország 9–3
Svájc-Magyarország 9-4
1.Norvégia, Svédország 4/0, 3.Csehország és Dánia 3/1, 5.Oroszország és Svájc 2/2, 6.Skócia és Franciaország 1/3, 9.Magyarország és Németország 0/4

(Forrás: NSO, Fotó WCF)