20240725 048 PARIS 2024 002 noi torna edzes

Czifra Bettina Lili is szépen teljesített az összetett döntőben Mészáros Krisztofer után

2024. 08. 01.
Megosztás

Miközben az amerikai Simone Biles újabb aranyérmével folytatta a történelemírást, a magyar tornász kitett magáért élete első olimpiáján.

Mészáros Krisztofer megemelte, és magasra helyezte a lécet, hiszen tegnap remekelt az egyéni összetett döntőjében a férfiaknál.

Ez azért is nagy szó, mert 1996 óta nem szerepelt a férfiak fináléjában honfitársunk, akkor Supola Zoltán a 22. helyen végzett.

A 22 esztendős Mészáros viszont 83.899 ponttal a kilencedik helyen fejezte be a szereplését szerda este…

Mészáros 1
MTI/Czeglédi Zsolt

…csütörtökön pedig következett Czifra Bettina Lili a hölgyeknél.

Tele is volt a Bercy-csarnok, jóllehet a többség az amerikai Simone Bilesra volt inkább kíváncsi, aki végig lenyűgöző versenyt vívott a címvédő Sunisa Lee-vel – akivel a minap együtt nyertek csapatban – és a brazil Rebeca Andradéval.

Végül szemkápráztató talajgyakorlatának hála a 27 éves Biles győzött.

Biles 1
MTI

Az amerikai szupersztár ezzel megszerezte hatodik olimpiai elsőségét, amellyel megelőzte többek között a mi Keleti Ágnesünket is, és immár egyedül áll a sportági örökrangsor harmadik helyén, már csak a szovjet Larisza Latinyina (9), valamint a csehszlovák Vera Caslavska (7) előzi meg.

Az aranyérmet maga a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach adta át.

Nekünk persze a fontosabb, hogy Czifra Bettina Lili miként teljesített.

Nos, gerendán 11.400, talajon 12.833, ugrásban 12.966, felemáskorláton 13.900 pontot kapott, így 51.099 ponttal a 21. helyen zárta az ötkarikás játékokat – összességében nagyon szép teljesítménnyel.

20240725 045 PARIS 2024 002 noi torna edzes 3 2

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.