Czink Melinda búcsúja Accapulcotól

Czink Melinda búcsúja Accapulcotól

2012. 03. 01.
Megosztás

Elsőkörös acapulcoi győzelmével Czink Melinda már túlszárnyalta saját itteni legjobbját, a 220.000 dolláros salakpályás WTA versenyen pedig ma újabb győzelmet gyűjthetett be.

A 131. helyen jegyzett magyar versenyző ellenfele a 16 között a szerencsés vesztes spanyol Cabeza Candela volt (165.), akit tavaly egyszer már legyőzött döntő szettben és most is ő volt az esélyesebb.

A balkezes magyar versenyző egy magabiztos szervagém után elvette ellenfele adogatását az első szettben, az előny azonban nem tartott sokáig, a szett közepén újra egyenlő volt az állás, 4-4-nél pedig a spanyol breakelt, így ő adogathatott a szettért, amit meg is tudott csinálni, így 47 perc játék után jöhetett a második szett.

A spanyol lendülete sajnos tovább tartott, egyből elvette Melinda adogatását, a magyar lány azonban feltámadt és sorozatban négy gémet megnyerve tetemes előnyre tett szert. Sajnos a spanyol megint visszakapaszkodott, kiegyenlített (4-4), de szerencsére nem sikerült az újabb break, így 5-4-nél a szettben maradásért adogathatott.

Ez sikerült is neki, de 6-5-nél újra meg kellett tennie és sajnos megint nem hibázott, így jöhetett a rövidítés, minek az elején 3-0-ra elment, az előnyt pedig győzelemre váltotta, 64 76(5)-ra nyert, így Melinda nem tudott újra negyeddöntőt játszani a 2010 januári brisbane-i torna óta.

(Forrás: mtsztenisz.hu)