Nincs már magyar egyes versenyző a Budapest GP-n,  Marosiék párosban az elődöntőben

Czink Melinda továbbjutott, Babos Timea kiesett Birminghamben

2012. 06. 13.
Megosztás

Jól indult a szerdai nap magyar szempontból a birminghami WTA tornán, hiszen Babos Timi a kedden félbeszakadt mérkőzését végül rövidítésben megnyerte az amerikai Riske ellen.

A selejtezőből felkerül ellenfél nagyot küzdött, a döntő szettben 6-4 4-6 6-5-ös Timi vezetésnél saját szervánál három break- és egyben meccslabdát hárított, a tie-breaket azonban Timi bírta jobban és 6-4 4-6 7-6-ra legyőzte ellenfelét.

Az esőzések miatt a program úgy feltorlódott, hogy Timinek nem sokkal később újra játékra kellet jelentkeznie a 86. helyen álló amerikai Falconi ellen, aki a monterreyi döntős Cadantu után a monterreyi győztes Timit is legyőzte.

Az ecuadori születésű 22 éves játékos a Garroson ment egy kört, majd a múlt heti nottinghami füvespályás versenyen elődöntős volt, ezzel pedig bejött a 100-ba és itt Birminghamben állandósítani látszik a helyét.

Falconi az első szettben átgázolt Timin, aki későn ébredt, 6-0 2-0-nál nyert gémet először, utána azonban már nem tudta ledolgozni hátrányát és 60 64-re kikapott és párosban folytatja a szereplést Hsieh oldalán.

Czink Melinda viszont bravúrosan szerepel, úgy látszik, neki igazán kedvez a füves pálya (kár, hogy az Olimpián nem mutathatja meg tudását ezen a borításon), hiszen tavaly Stosourt verte Wimbledonban és ezúttal is bravúros győzelmet aratott.

A TOP100-ba most már biztosan visszakerülő magyar ellenfele a 3. kiemelt Hantuchova volt, aki sérüléséből tért vissza, sikerélménye azonban nem nagyon lehetett, Melinda ugyanis a 2006-os Balin megrendezett verseny után most is legyőzte.

A 18. helyen álló szlovák az első szettben 5-3-ra vezetett és több szettlabdája is volt, ennek ellenére Melinda megfordította a játszmát (75), majd a másodikban is hasonló volt a koreográfia, újra 5-3-ról rövidítésre mentette a találkozót, ott pedig 7-5-re nyert, így 75 76-os sikerrel jutott a legjobb 16 közé, ahol a 13. kiemelt tajvani Hsieh lesz az ellenfele a center pálya harmadik meccsén.

Eredmények:

WTA tenisztorna, Birmingham

1. forduló:
Babos Tímea-Alison Riske (amerikai) 6:4, 4:6, 7:6 (7-2)

a 2. fordulóban (a 16 közé jutásért):
Irina Falconi (amerikai)-Babos Tímea 6:0, 6:4
Czink (magyar)–Hantuchová (szlovák, 3.) 7:5, 7:6 (5)

(Forrás: mtsztenisz.hu)