Csak levente

Dr. Csák Levente lett a Magyar Sí Szövetség elnöke

2024. 09. 16.
Megosztás

A Magyar Sí Szövetség küldöttgyűlésén a jogász végzettségű, többszörös alpesi síző magyar bajnok dr. Csák Leventét választották meg a szervezet elnökének. A sportág vezető grémiumában helyet kapott Pignitzky Dorottya, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóságának főmunkatársa is.

Az elnököt titkos szavazással, 38-27 arányban dr. Vámos Attila jelölttel szemben választották meg a Magyar Sí Szövetség küldöttgyűlésén Budapesten, a Magyar Sport Házában. Az új vezetőnek azt követően szavaztak bizalmat, hogy a 2020 szeptembere óta elnöklő dr. Fürstner József és az általa irányított elnökség mandátuma lejárt.

Dr. Csák Levente két alkalommal képviselte Magyarországot világbajnokságon.

Az elnök, alelnök és az elnökség megbízatása az alapszabály módosítása értelmében a 2026-os téli olimpia utáni májusi küldöttgyűlésig tart.

Az eseményen részt vett és köszöntötte a sízők családját Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és dr. Reinhardt Ákos, a HM sportért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, akik méltatták a szövetség elmúlt néhány évének szakmai munkáját, kiemelve a pénzügyi stabilitást is.

A Magyar Sí Szövetség elnöksége: dr. Csák Levente elnök, dr. Bajáky Tamás alelnök; Pignitzky Dorottya, Panyik Dávid, Mikó Gergely, dr. Barta Csaba és Fülöp András elnökségi tagok.

Az elnökség mellett új ellenőrző bizottsági tagokat is választottak dr. Mile Lajos elnök, dr. Kovács Zsófia és Perényi Petra tagok személyében.

Csak furstner mssz

(Fotó: MSSZ)