Edzőtáborokkal, gyógytornászokkal készülnek a magyar atléták a győri EYOF-ra

Edzőtáborokkal, gyógytornászokkal készülnek a magyar atléták a győri EYOF-ra

2017. 03. 28.
Megosztás


A hétvégén már a negyedik összetartáson vettek részt az EYOF-ra készülő atléták. A meghívottak közül 39 sportoló tudott volt ott Székesfehérváron. A középtávfutók egy része igazoltan hiányzott, ők Medulinban vesznek részt hosszabb edzőtáborban.

A főhadiszállás a minden igényt kielégítő négy csillagos Best Western Plus Lakeside Hotel volt. A szállodában gyógytornász vezetésével egy átfogó szűrővizsgálaton is részt vettek a keret tagjai. Mint megtudtuk, nemcsak sérült sportolók felgyógyulását segíti a gyógytornász vizsgálat, hanem a kisebb-nagyobb mozgásszervi, tartási hibák korai felismerése és kezelése is kritikus fontosságú a sérülésmentes, eredményes felkészülés biztosításához. Éppen ezért minden résztvevő a szükséges korrekciós gyakorlatokat magába foglaló „házi feladatot” kap, melyet minden érintettnek el kell végeznie a tábort követő időszakban. A fejlődést a MASZ gyógytornász stábja ellenőrzi.

A szakágak szerinti edzést a Gyulai Memoriálnak is helyet adó Bregyó Sportcentrumban tartották. Atlétikában a 2001-2002-ben született versenyzők indulhatnak a nyári EYOF-on Győrben. Az atlétikai szövetség már 2014-től kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az EYOF-os korosztály minél több nemzetközi megmérettetésben részesüljön. A fiatalok 2016-ban Olimpiai Reménységek Versenyén indultak Szlovákiában, Csehországban, továbbá korosztályos válogatott viadalokon is segítették a magyar csapat eredményességét.

A győri EYOF-on a magyar csapat 24 atlétát indíthat. A fiúk és lányok indulási aránya nincs meghatározva, de a szövetség arra törekszik, hogy lehetőség szerint fele-fele legyen a nemek aránya. Hogy kik lehetnek a 24 fős magyar csapat tagjai, az a június 30-i nevezési határidőig alakul ki. Ezután már Győrben tervezi a szakvezetés az EYOF-on indulók utolsó edzőtáborát.

(MOB, fotó: Lengyák György)