Egy évvel az Európa Játékok kezdete előtt átadják a felújított Dinamo stadiont

Egy évvel az Európa Játékok kezdete előtt átadják a felújított Dinamo stadiont

2018. 04. 26.
Megosztás


A 2019. június 21-30. között megrendezésre kerülő minszki Európa Játékok nyitó- és záróünnepségének helyet biztosító Dinamo Stadion egy évvel a rangos esemény kezdete előtt elkészül, jelentették be a játékok szervezői.

A stadiont eredetileg 1934-ben adták át, és 1939-ben kibővítették. Azonban a második világháború alatt a létesítmény a földdel vált egyenlővé, így újból csak 1954-ben nyitotta meg kapuit a sportszeretők előtt. A stadiont később az 1980-as olimpia előtt ismét felújították, mivel Fehéroroszország – a Szovjetunió részeként – otthont adott a labdarúgó-küzdelmek egyes mérkőzéseinek. Az ország függetlenné válása óta a létesítmény a fehérorosz labdarúgó-válogatott otthonául szolgált, illetve az ország legsikeresebb csapata, a BATE Boriszov is itt játszotta a nemzetközi mérkőzéseit.

A stadiont 2012 októberében zárták be a mostani felújítási munkálatok miatt, és várhatóan idén, június 21-én adják át újra. A létesítmény 40 ezer ember befogadását teszi majd lehetővé.

„Közel 1500 ember dolgozik a felújítási munkálatokon, és a város építőipari erőforrásai erre az egy létesítményre fókuszálnak, főleg úgy, hogy a gimnasztikai központ elkészült. Nemsokára a gyepszőnyeg is a helyére kerül” – nyilatkozta a város polgármestere, Andrei Shorets.

(insidethegames.biz)