Egy évvel meghosszabbították az MPB elnökségének mandátumát

Egy évvel meghosszabbították az MPB elnökségének mandátumát

2020. 09. 11.
Megosztás

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Paralimpiai Bizottság. A napirendi pontok között szerepelt a regnáló elnökség megbízatásának meghosszabbítása is. A Magyar Sport Házában tartott eseményen részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László köszöntőjében mindenkit biztosított a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság, az IPC iránymutatásáról, miszerint „nincs más, csak előre”.

Hozzá csatlakozott hasonlóan pozitív hangnemben Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki ismertette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság legfrissebb álláspontját a 2021-re halasztott tokiói nyári játékokkal kapcsolatban. Azt mondta, a munkálatok haladnak, mindenki úgy számol, hogy Japán megrendezi a világ két legnagyobb sporteseményét, az olimpiát és a paralimpiát.

A fogyatékosok sportjával foglalkozó tagszervezetek küldöttei első napirendi pontként az MPB Felügyelő Bizottságának 2019. évről szóló jelentését fogadták el. Ezt követően jóváhagyták a szervezet elnökségi és szakmai tevékenységéről, valamint az MPB költségvetéséről szóló beszámolókat, majd a 2020-as év költségvetési tervének, illetve az MPB Felügyelő Bizottságának ellenőrzési tervének elfogadásával folytatódott a küldöttgyűlés.

A közgyűlés egyik legfontosabb napirendi pontja volt az alapszabály módosítás, ahol a szavazók még egy évvel meghosszabbították az elnök és az elnökség mandátumát, köztük dr. Deutsch Tamás alelnökét is, aki a MOB-ban a téli sportágakért felel ugyanebben a pozícióban. Záróakkordként a tokiói paralimpiai játékok jelenlegi helyzetéről készült beszámoló után az MPB tagszervezeteinek megerősítése következett, amely így már 40 tagot számlál.

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)