Egy hét múlva rajtol a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa Budapesten

Egy hét múlva rajtol a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa Budapesten

2017. 09. 21.
Megosztás


Egy hét múlva a férfi és női 1500m és 500m selejtezőivel rajtol az idei rövidpályás gyorskorcsolya világkupa sorozata Budapesten. Az első négy világkupa-viadal a budapesti, a dordrechti, a sanghai és szöuli egyben olimpiai kvalifikációs verseny is.

Budapestre az eddigi nevezések beérkezése alapján 42 ország 253 versenyzője érkezik az olimpiai kvalifikációs világkupára. A legfrissebb csapat, a lengyel válogatott 22-én autóbusszal érkezik, a többség 23-24.-én landolt Budapesten. Az első hivatalos edzés a BOK csarnokban 27.-én lesz. Szeptember 28-29.-én rendezik a selejtezőket, 30.-án az 1500m és 500m döntőit, vasárnap az 1000m és váltók fináléját rendezik.

A magyar válogatott keret hét férfi és hat női versenyzővel készül a világkupára. 3-3-versenyzőnk indulhat az egyéni távokon, mellette mind a női 3000m, mind a férfi 5000m váltóban indul a csapat.

Versenyzőink:

Férfiak: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor, Oláh Bence, Varnyú Alex, Krueger Cole William.

Nők: Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia.

A részletes kvalifikációs szabályt itt megtekinthetik.

Jegyek még kaphatók a Ticketpronál, amit az interneten itt lehet vásárolni. A két döntő napra a jegyek 3 kategóriában, 1490-3490 Ft-ért még kaphatók.


A BOK-csarnokban már az „utolsó centiket hízlalják” a jégen.

(MOB, fotó: Facebook/MOKSZ)