Egy hónap múlva elszabadulnak a sárkányok

Egy hónap múlva elszabadulnak a sárkányok

2013. 04. 14.
Megosztás

Szemedbe tűz a nap, jólesően fröccsen a víz, csapat a csapat, szállnak a poénok és repül a hajó. Már csak egy hónapot kell várni, hogy május 11-én Győrben a Roadshow első állomásával megkezdődjön a 2013-as sárkányhajó idény!

Elhúzódott a tél. De még mennyire! Prüszköltek is eleget a sárkányhajósok, akik az edzőtermi és futóedzések végeztével sóvárogva kémlelték az eget, vajon mikor jön el a vízre szállás ideje, mikor kezdődhet el végre valahára a szezon.

Nos, a tavasz – reméljük – most már tényleg beköszöntött, jöhetnek a vizes edzések, a finomhangolás a május 11-i győri Roadshowra, amely a hagyományoknak megfelelően a nyitóversenye lesz a hétfordulós sorozatnak.

A szervezők az idén egy kicsit átszervezték a mezőnyt: létrehozták a Premier kategóriát, amelyben tudás és eredmény alapján három divíziót alakítottak ki - ezen belül versenghetnek a profik. Míg az évente egyszer induló vagy éppen most bemutatkozó egységek a „friss-sárkányok” között tehetnek próbát vagy bizonyíthatják meglévő tudásukat.

„Már nagyon várjuk az idénykezdetet, hiszen valóban elhúzódott a tél – mondta Csabai Edvin, a sárkányhajós szakág vezetője.
– Győrben mindig jól megalapozzuk a hangulatot, a legjobb versenyek között tartjuk számon a Rába-parti idénynyitót, bízom benne, hogy ezúttal sem lesz másként. Az idén szeretnénk a rendezőket arra ösztönözni, hogy a versenyek előtt mutassák be otthonukat, városukat, hogy az odaérkező csapatok ne csak sporteseményként, hanem igazi családi hétvégeként tekinthessenek a Roadshowra. Szeretnénk, ha a bemutatkozó anyagukban az elérhető szálláslehetőségek mellett aktuális programokkal, a helyi látnivalók összefoglalójával is ösztönöznék a csapatokat a részvételre. De nem félek attól, hogy visszaesne az indulói létszám. A téli időszakban a medencés-versenyeken, amelyek hiánypótlót jelentettek, is nagy volt a jövés-menés. Szakmailag például kíváncsian várjuk, hogy milyen formát hoznak szabadvízen azok az egységek, amelyek a medencés szezonban az élen jártak.”

(Forrás: kajakkenusport.hu)