Egy pályázat érkezett a MOB alelnöki tisztségére

Egy pályázat érkezett a MOB alelnöki tisztségére

2022. 11. 16.
Megosztás


A november 16-a, délután 16 órás határidőig egyedül az olimpiai bajnok úszó Wladár Sándor pályázata érkezett be a Magyar Olimpiai Bizottság irodájába az alelnöki tisztségre. Felügyelőbizottsági tagnak Becsky András, dr. Nagy Zsigmond és dr. Pakucs János kandidált.

Mint ismert, az egyik alelnöki tisztet Schmidt Gábor töltötte be, de helyettes államtitkári kinevezését követően lemondott posztjáról; a másik alelnök továbbra is dr. Deutsch Tamás. Az alelnök megválasztása a közgyűlés hatásköre. Az olimpiai bajnok úszószövetségi elnök, az európai szervezet (LEN) Büro-tagja, a MOB-tag dr. Wladár Sándor már tagja a MOB elnökségének 2019-től. Az elnökség összetételéről a MOB alapszabálya a 25. §-ban határoz.

A közgyűlésen felügyelőbizottsági tagot is választanak, a határidőig a közgazdász végzettségű Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, a MOB Sportegyesületi Bizottságának korábbi tagja, a MOB tagja; dr. Nagy Zsigmond testnevelő tanár, sportjogász, a MOB korábbi nemzetközi és jogi igazgatója, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. korábbi vezérigazgató-helyettese, a Sportjus Magyar Sportjogász Társaság elnöke, a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának tagja, MOB-tag; a közgazdászdoktor dr. Pakucs János, a Magyar Öttusa Szövetség tiszteletbeli alelnöke, a bizottság tagja, a MOB tiszteletbeli tagja adta be érvényes pályázatát. Mivel utóbbi sportvezető mandátuma lejár, válik szükségessé a választás.

A Magyar Olimpiai Bizottság 2022. november 26-án 10 órától a Puskás Arénában rendezi a közgyűlését, a tagok száma 127 lehet. A MOB 13 fős elnöksége és 5 fős felügyelőbizottsága a MOB honlapán megtekinthető.

Ide kattintva olvasható a MOB november 26-ai közgyűlésének meghívója, benne a napirendi pontokkal és az alelnökválasztással, felügyelőbizottsági tag megválasztásával, a pályázattal és a szavazás menetével kapcsolatos tudnivalókkal.

A pályázók (pályázati levelük, életrajzuk, motivációs levelük letölthető pdf-formátumban):
Dr. Wladár Sándor
Becsky András
Dr. Nagy Zsigmond
Dr. Pakucs János

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)