Egy Világliga-csoportban az olimpiai ezüstérmessel és a világbajnokkal

Egy Világliga-csoportban az olimpiai ezüstérmessel és a világbajnokkal

2012. 10. 03.
Megosztás

A magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai ezüstérmes spanyol és a világbajnoki címvédő görög nemzeti csapattal került egy csoportba a Világligában.

"Két, hozzánk hasonlóan rendkívül fiatal csapattal kerültünk össze - mondta Merész András, a londoni játékokon negyedik, Eb-harmadik magyar együttes szövetségi kapitánya.
- Az ibériaiakat az olimpiáról is jól ismerjük, de a napokban beszéltem a hozzám hasonlóan a felnőtt- és a juniorválogatottért is felelő görög kapitánnyal, aki megerősítette, hogy a korábbi nagyválogatottból 6-8 játékos marad csak a felnőtt nemzeti csapatban, a többiek fiatalok lesznek" - tette hozzá.

A szakvezető sajnálkozva jegyezte meg, hogy a selejtezőmérkőzések időpontjában nem számíthat az Amerikában tanuló játékosokra, ami hátrányt jelent majd.

"Ennek ellenére a továbbjutás a célunk, már csak azért is, mert a Szuperdöntőben nagyszerű ellenfelekkel mérkőzhetnénk, ami nyolc héttel a világbajnokság előtt jót tenne az együttesnek" - fogalmazott.

A FINA az európai csapatokat két selejtezőcsoportba osztotta, innen az első két-két helyezett jut az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet június 3. és 8. között rendeznek meg, egyelőre ismeretlen színhelyen.

A csoportok:

A csoport: Magyarország, Spanyolország, Görögország
B csoport: Oroszország, Olaszország, Hollandia

A magyar együttes Vl-selejtezős menetrendje:

január 23.: Spanyolország-Magyarország
január 26.: Magyarország-Görögország
február 9.: Magyarország-Spanyolország
március 13.: Görögország-Magyarország

(Forrás: mti)