Egyenlített a Vasas a női döntőben

Egyenlített a Vasas a női döntőben

2013. 04. 14.
Megosztás

Hazai környezetben, drámai, ötszettes küzdelemben kicsikart diadalának köszönhetően előnnyel várhatta a párharc második összecsapását a gödöllői csapat.

Ráadásul, Ludvig Zsolt játékosai nyugodtabban vághattak neki a Folyondár utcai meccsnek, mivel nem őket terhelte a győzelmi kényszer.

A nyugalomba azonban nem fértek bele a hibák és a hullámzó teljesítmény, ami mindhárom felvonásban egyaránt jellemezte a játszmák folyamán többször is vezető, ám a kritikus pillanatokban rendre bakizó gödöllői hatos játékát. Nem kedvezett a mieinknek az sem, hogy a Vasas játékosai lényegesen magasabb hőfokon égve terelték a játékszert, és ha bajba kerültek, mindig kimásztak a slamasztikából.

A szettarány alapján simának nem mondható gödöllői vereség egyik okaként feltétlenül említést érdemel, hogy a kulcsemberek közül többen is valós tudásuk alatt teljesítettek. Egyebek mellett azzal, hogy az okos megoldások helyett erőből próbálkoztak a pontszerzéssel. És ez többször nem ment, mint igen.

Női NB I. bajnoki döntő 2. mérkőzés:

Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllői RC: 3-0 (22, 22, 25)
Budapest, Folyondár utca 300 néző. Vezette: ifj. Szabó P., Tillmann Gy.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1. Az összecsapás-sorozat következő mérkőzését április 16-án, kedden 18 órától rendezik meg Gödöllőn, az egyetemi sportcsarnokban. A találkozót a DigiSport2-es csatorna élőben közvetíti.

(forrás: godolloihirek.hu)