001

Együttműködés a Murmuczok Oktatási Centrummal

2024. 07. 18.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programja a jövőben együttműködik a Murmuczok Oktatási Centrummal, a kisállatspecifikus állatorvosi asszisztensképzés jegyében.

Az erről szóló megállapodást Fábián László, a MOB főtitkára és Csasznek Imre Győzőné, a képző intézmény vezetője írta alá. A részleteket a MOB részéről dr. Géczi Mariann, a MOB stratégiai igazgatója, a Kettőskarrier-program vezetője dolgozta ki.

A MOB Kettőskarrier-programjának célja a sportolói karrier támogatása, annak lehetővé tétele, hogy a sportolók tanulmányaikat és munkájukat a sportolás mellett végezhessék, valamint sportpályafutásuk befejezése után a civil karrierbe történő átállásukat elősegítése.

A Murmuczok Oktatási Centrum – mint képző intézmény – az együttműködés keretein belül a Programban részt vevő sportolóknak egyéni tanulmányi és vizsgarendet, a sportbeli terheléshez igazodó kontaktóra-látogatási kedvezményt, a tananyag megismerhetőségét elektronikus úton (pl. e-learning vagy hibrid tanórák formájában), személyes támogatást mentor, tutor vagy egyéb formában biztosít, valamint a MOB ajánlása alapján tandíjkedvezményt ad a képzésben résztvevőnek.

A Murmuczok állatkórház sikerére és szakmai hátterére alapozva hozták létre a Murmuczok Oktatási Centrumot. Több, mint 20 éves állatgyógyászati tapasztalatukat építették be a képzéseikbe

Képzéseik többek között – a honlapjuk alapján – kiterjed az állatorvosi asszisztens-, kutya-fizioterapeuta, kisállat-egészségügyi és lógyógyászati asszisztens-, vagy akár az állatotthonvezető-, állatvédelmi tanácsadó-, kutyaoktató és kutyatenyésztő képzésre, állatgyógyászati továbbképzésre.