Ekkerlena1

Ekker Léna: „Olyan volt, mintha álmodnék”

2024. 01. 28.
Megosztás

A lány műkorcsolyázók rövid programja, és a curling vegyes páros soron következő csoportmérkőzésére kellett figyelniük a magyar szurkolóknak vasárnap a gangwoni ifjúsági téli olimpián.

Ekkerlena2

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

Először korcsolyázott ilyen nagy közönség előtt ilyen nagy versenyen, ám ettől egyáltalán nem jött zavarba, sőt… Pillanatok alatt belopta magát a szakértő nézők szívébe, szinte ragyogott a jégen, és ennek köszönhetően közönségkedvenccé vált.

Ekker Léna a Perharps, perharps, perharps című számra mutatta be lendületes rövid programját, három ugrása közül a tripla Salchow, tripla Toeloop kombináció hibátlanul sikerült, a dupla Axelbe és a tripla Lutzba azonban becsúszott egy-egy apró hiba. A pontozók 44.93 pontra értékelték a teljesítményét.

Ekkerlenavege

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

„Olyan érzés volt, mintha álmodnék, ahogy kimentem a jégre, és azt láttam, hogy a lelátó szinte teljesen megtelt emberekkel, extra motivációt éreztem, mert szeretem, amikor ilyen sokan néznek – nyilatkozta Ekker Léna. – Minden negatív érzést ki tudtam zárni, szerintem jól sikerült a rövid programom, és remekül éreztem magam a jégen. Most először korcsolyáztam ilyen nagy versenyen, és boldog vagyok, hogy jó programot tudtam bemutatni.”

Raul

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

Curling vegyes párosunk Nagy Lola és Kárász Raul nehéz mérkőzésre készült, hiszen a mezőny papíron egyik legerősebb kettősével, a kanadai Cailey Locke, Simon Perry duóval találkozott. Mindkét oldalon becsúsztak hibák, a magyar páros a hajrára szorossá tette a mérkőzést, ám végül 8–5-re alulmaradt.

„A tegnapi problémákat nem sikerült teljesen kicsiszolni, nem éreztük, hogy mennyire csúszik a pálya vége, ott hibáztunk sokat – mondta Kárász Raul. – Pedig a kanadaiak sokkal többet rontottak, mint a csehek, sokkal több lehetőségünk volt arra, hogy megfogjuk őket, de nem tudtunk élni vele. A hajrából meríthetünk erőt, mert az utolsó két endben sokkal pontosabban és erősebben játszottunk, ami biztató lehet a következő meccsekre.”

Lola

Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

„Az elején nagyon nem éreztem a jeget, olyan dolgokat hibáztam, amiket edzésen szinte soha, nem játszottam jól – tette hozzá Nagy Lola. – A meccs végét szorossá tettük, ez adhat erőt holnapra. Remélem, akkor jobban játszunk majd, vagy inkább jól.”

IV. TÉLI IFJÚSÁGI OLIMPIAI JÁTÉKOK, GANGWON

Curling. Vegyes páros. Csoportmérkőzés: Kanada–Magyarország 8–5 (2–0, 1–0, 0–1, 4–0, 0–1, 0–3, 1–0)

Műkorcsolya. Lányok. Rövid program: 1. Shimada Mao (Japán) 71.05, 2. Takagi Yo (Japán) 67.23, 3. Jia Shin (Korea) 66.48, …15. Ekker Léna (Magyarország) 44.93