Bemutatták a Sport 2015 évkönyvet

Elbúcsúztatták Molnár Imrét, a Honvéd korábbi elnökét

2017. 03. 23.
Megosztás


A Farkasréti temetőben március 23-án elbúcsúztatták Molnár Imrét, a BHSE korábbi elnökét, aki életének 67 évében, hosszan tartó betegség után március 6-án hunyt el. A szertartáson az olimpiai mozgalom több képviselője részt vett, köztük olimpiai bajnokok. A Magyar Olimpiai Bizottságot dr. Bartha Csaba főtitkár és Fábián László sportigazgató, a klub korábbi olimpiai bajnok sportolója képviselte. Molnár Imre korábban több cikluson keresztül volt a MOB tagja.

Az eseményen a korábbi sportvezetőt az olimpiai bajnok utód, Gergely István ügyvezető a sírnál, valamint a ravatalnál a MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottságának egyben a BHSE elnökségének tagja, Győr Béla is búcsúztatta.

Molnár Imre diplomás testnevelő tanár és szakedző szinte az egész sportvezetői munkásságát a Honvédnál töltötte. Röplabdázó pályafutásának befejezését követően 1977-től 1990-ig a Budapesti Honvéd SE mellett működő sportiskola igazgatója volt. Vezetése alatt számos kiváló versenyző került ki az intézményből. Ezt követően 2005-ig a BHSE torna szakosztályának igazgatójaként dolgozott, majd 12 éve Kunszt Gábor örökös tiszteletbeli elnöktől vette át az egyesült irányítását ügyvezető elnökként. A sportvezető több cikluson keresztül, egészen haláláig volt a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének tagja.

A MOB elnöke, Borkai Zsolt és dr. Bartha Csaba főtitkár az egyesület idén megválasztott ügyvezető elnökének, Gergely Istvánnak címzett levelében fejezte ki korábban részvétét. „Imre egy kiváló sportember, egy felkészült sportvezető volt. Élete volt a sport. Évtizedeken keresztül vezette a siker felé az ország egyik legeredményesebb klubját, a Budapesti Honvédot; személyét ciklusokon keresztül tudhatta tagjai közt a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése. Molnár Imre elvesztése pótolhatatlan a magyar sport, az olimpiai család számára. Részvétünket fejezzük ki, egyben osztozunk a Budapesti Honvéd Sportegyesület vezetőinek, edzőinek, sportolóinak; a szakosztályok tagjainak gyászában” - írták levelükben a MOB vezetői.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)