Szentkirályi Tehetségprogram szavazás

Eldőlt a Szentkirályi Tehetségprogram 3,5 millió forintos össztámogatásának sorsa

2024. 09. 16.
Megosztás

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram szakmai zsűrije június elején választotta ki a program három dobogósát, akiket a díjnyertes ásványvízmárka az országos ismertségen túl, összesen 3,5 millió forinttal támogat. A nyári olimpiai számokban kiemelkedő fiatal sportolók, Nagy Napsugár úszó, Zemán Zóra Zoé öttusázó és Kriszt Sarolta atléta helyezéséről, és így pénznyereményéről azonban idén először a közönség döntött. A szavazás szeptember elsején zárult, a legtöbb szavazatot végül Zemán Zóra Zoé kapta.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogramra, amely a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával jött létre, idén a nyári olimpiai sportágakban tehetséges 14-18 éves utánpótlás-sportolók jelentkezhettek. A rekordszámú, több mint 150 pályázó közül az öttagú zsűri – Berki Krisztián a Magyar Tornaszövetség sportigazgatója, a MOB elnökségének frissen megválasztott tagja, tornász olimpikon és a program nagykövete, Kovács Katalin háromszoros ötkarikás bajnok kajakozó, Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, Balogh Levente a Szentkirályi Magyarország elnöke, valamint Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó – szakmai szempontok alapján választotta ki a három nyertest július elején, de helyezésükről idén elsőként nem ők döntöttek, a sorrend közönségszavazáson dőlt el.

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram közönségszavazásnak eredménye:

  • 1. helyezett – A kétmillió forintos támogatást a 18 éves Zemán Zóra öttusázó nyerte el, aki hazai és nemzetközi versenyeken az elmúlt három évben 13 alkalommal végzett első helyen.
  • 2. helyezett – A mindössze 16 éves, többszörös hosszútávú és rövidpályás magyar bajnok, Nagy Napsugár úszó egymillió forintos támogatásban részesül.
  • 3. helyezett – Az elmúlt három évben különféle atlétikai számokban 15 országos első, európai versenyeken pedig hétpróbában első és második helyeket szerző 18 éves Kriszt Sarolta atléta félmillió forintnyi támogatást nyert el.
Szentkirályi Tehetségprogram szavazás

A közönség választott

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram három kiválasztott sporttehetségét a díjnyertes ásványvízmárka több módon is támogatja. Az eredményhirdetés óta több reklámfilmben, plakátokon és digitális felületeken is megjelentek, valamint a Szentkirályi 1,5 literes PET-palackos termékeinek címkéin és zsugorfóliáin is szerepelnek a fiatal sportolónők, ezzel országos ismertséget szerezve. Másrészt, a helyezésük függvényében a Szentkirályi összesen 3,5 millió forintot oszt szét köztük. Az első helyezett kétmillió forintot, a második egymillió forintot, a harmadik pedig 500 ezer forintot nyer, amelyet szabadon felhasználhatnak például sportfelszerelésekre, nevezési díjakra vagy akár edzőtáborokra. A fiatal sportolókra a Szentkirályi Tehetségprogram weboldalán, július 22. és szeptember 1. között több ezer szavazat érkezett. Az így kialakult sorrend alapján pedig kiderült, hogy a három kiemelkedő tehetség közül, ki mekkora összeget fordíthat a sportfejlődésére, és karrierje előmozdítására.