Elhagyhatta a kórházat a háromszoros olimpiai bajnok síugró

Elhagyhatta a kórházat a háromszoros olimpiai bajnok síugró

2014. 01. 18.
Megosztás

Elhagyhatta a salzburgi kórházat Thomas Morgenstern háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró. Morgenstern egy klagenfurti rehabilitációs klinikán folytatja lábadozását január 10-i bukása után.

A 27 éves sportolót - aki a tauplitzi sírepülőverseny edzésén bukott nagyot - eddig egy salzburgi kórházban ápolták. Kezelőorvosa szerint a reméltnél jobban halad a felépülése, és ezért döntöttek úgy, hogy elhagyhatja az intézményt. Morgenstern mostantól egy klagenfurti klinikán folytatja rehabilitációját, s kevesebb mint két hét múlva derül ki, hogy a szocsi téli olimpián részt vehet-e.

A nyolcszoros világbajnok sportoló január 10-én ugrás közben a levegőben megbillent, bal oldalára dőlt, majd a hátára, illetve a fejére esett. Rövid időre az eszméletét is elveszítette, de nem sokkal a baleset után már beszélt a segítségére sietőkkel. Morgenstern fej- és tüdősérülést szenvedett.

Morgenstern csaknem egy hónapja a Titisee-Neustadtban rendezett versenyen is nagyot esett, akkor hordágyra fektetve, nyakmerevítővel vitték kórházba. A németországi eset után gyorsan felépült, és az év elején zárult Négysáncversenyen második lett összetettben.

(Forrás: NSO)