Elhunyt Liptai István, a római kosárcsapat tagja

Elhunyt Liptai István, a római kosárcsapat tagja

2022. 08. 19.
Megosztás


Életének 88. évében, augusztus 18-án elhunyt Liptai István, a Csepel SC korábbi válogatott olimpikon kosárlabdázója – adta hírül a hunbasket.hu.

Liptai István 1935. augusztus 10-én született Szegeden.

A hazai szövetség weboldala emlékeztet, hogy Liptai István a Csepellel játékosként és edzőként is bajnokságot nyert. 1960-ban tagja volt a római olimpián 9. helyen végző magyar válogatottnak. A kosaras berkekben Csúzlinak, később Csúzli bácsinak becézett sportember játékospályafutásának nagy részét Csepelen töltötte, ahol később hosszú éveken át a női, majd a férfi csapat edzője lett. Mivel maga is válogatott kosaras volt, talán nem véletlen, hogy nagyon értett játékosai nyelvén, s részben feltehetően ennek is volt köszönhető, hogy 1989-ben bajnoki címig vezette a csepeli gárdát – írja a hunbasket.hu.

Minden Csepelhez köti. Kis megszakítással közel húsz évig játszott a Csepel SC csapatában, játékosként 1972-ben magyar bajnoki címet szerzett. 137 alkalommal öltötte fel a címeres mezt. 1989-ben „Csúzli” bácsi az Év edzője címet is megkapta. Liptai István sportolóként és edzőként is kiváló volt. Csak a győzelem, az akarat, a sportszerűség, a játék szeretete az igazi meghatározó érték az életében – írta korábban honlapján Csepel önkormányzata.

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a családnak és a kosárlabdázók közösségének.

(MOB; fotó: csepel.hu, csepel.info)