BOM

Elindult a jelentkezés a BOM Alapítvány 2024. évi Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramjára

2023. 11. 15.
Megosztás

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdeti meg tanulmányi ösztöndíját azon fiatal tehetségeknek, akik versenyzőként nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, viszont anyagi támogatásra van szükségük a felsőfokú tanulmányaikhoz. Az ösztöndíjprogramra 2023. november 15-től 2024. január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek szerint.

Olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják az ösztöndíjprogramra, akik önköltséges vagy állami képzés keretein belül folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány szakmai bizottságának javaslata alapján a kuratórium bírálja el, majd ezt követően ítélik oda a kiválasztott sportolók számára.

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram segítségével komoly anyagi támogatás érhető el a kimagasló versenyzői eredményekkel rendelkező sportolók számára, hiszen a tanulmányok teljes idejére lehet ösztöndíjat nyerni, nem szükséges évenként újra pályázni. Az Alapítvány eddig közel 190 sportolónak finanszírozta elejétől végéig tanulmányait, többek között együtt dolgozott Ekler Luca paralimpiai bajnokkal vagy éppen Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes úszóval.

Ekler Luca: “Óriási segítség volt részemre az ösztöndíj, mert így nem kellett dolgozni az egyetem mellet és lehetőséget adott nekem arra, hogy fejlődhessek nemcsak a tanulás, hanem a sport területén is.

Rasovszky Kristóf: “Biztos támogató hátteret és nyugalmat kaptam az ösztöndíj által ahhoz, hogy az egyetemet is végezni tudjam a sport mellet. Nagy segítség, hogy két célra is fókuszálhatok, a sportolói pályafutásom mellett a tanulmányaimban is tudok haladni.”

A BOM ösztöndíjasokká vált versenyzők további támogatást is kaphatnak az Alapítvány két kiemelt programján keresztül. Részt vehetnek a Magyar Sportért Mentor Programban, amelynek keretében a hazai gazdasági élet különböző területeinek kiválóságai mentorálják őket, így a versenyzők olyan muníciót kaphatnak, amellyel könnyebben tudnak kilépni a munkaerőpiacra. Egyben lehetőségük van arra is, hogy a sportkarrier befejezése után a BOM Sportolói Karrier adatbázisán keresztül megtalálják új hivatásukat és álláshoz jussanak.

Csatlakozz te is a BOM ösztöndíjasok köréhez, légy egy nagyszerű csapat tagja és élvezd az ezzel járó előnyöket és lehetőségeket!

Részletek és jelentkezés: https://www.bomalapitvany.hu/hu/kettos-karrier/berzeviczy-albert-osztondij