Elkészült a MOB tokiói prognózisa, július 29-én indul a jegyértékesítés

Elkészült a MOB tokiói prognózisa, július 29-én indul a jegyértékesítés

2019. 07. 24.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottság elkészítette a tokiói olimpiával kapcsolatos, Magyar Csapatra vonatkozó prognózisát, előre jelezve a magyar sportolók várható létszámát, érem- és pontszerző esélyeit. A MOB szakmai anyagából kiderül: egy évvel a játékok megnyitója előtt 144 - 179 főre becsüli a tokiói olimpián résztvevő magyar sportolók számát; 13 érmet és további 24 pontszerző helyezést prognosztizál. A MOB ezúton tájékoztatást ad arról is, hogy a jegyértékesítés július 29-én indul.

Egy esztendővel a tokiói olimpia előtt még rengeteg a kérdőjel a Magyar Csapat összetételét illetően. A legtöbb sportágban már zajlanak a kvalifikációs versenyek, vannak biztosan kijutó versenyzőink, és egyes sportágakban már az is eldőlt, hogy nem lesz magyar résztvevő Tokióban. A Magyar Olimpiai Bizottság az összes bizonytalansági tényezőt figyelembe véve, egy évvel a nyitóünnepséget megelőzően az összes olimpiai sportág vonatkozásában megbecsüli a magyar sportolók létszámát, és prognózist készít az éremszerzési és pontszerző esélyeket illetően. A hazai ötkarikás szervezet fontosnak tartja, hogy a rendelkezésre álló tényekből kiindulva reális kép szülessen a kilátásokról.

A MOB az anyag összeállításánál figyelembe vette az olimpiai kvalifikációs szabályokat, az eddigi kvalifikációs versenyek eredményeit, az aktuális olimpiai- és világranglistákat, valamint versenyzőink korábbi eredményeit 2019. július 18-ig bezárólag. A munka során áttekintette a szövetségi szakmai és felkészülési programokat, mindemellett sportági konzultációkat is folytatott a témakörben.

Az így kialakított módszertan alapján tett előrejelzések ide kattintva elérhetők.

A tokiói olimpiára július 29-én, hétfőn indul a magyarországi jegyértékesítés.

(MOB, fotó: olympic.org/tokio2020)