Elődöntős a Budaörs a BL-ben

Elődöntős a Budaörs a BL-ben

2012. 12. 22.
Megosztás

Pergel Szandráék a horvát STK Dr. Casl legyőzésével 2011 után ismét BL-elődöntőbe jutottak.

A Budaörs hazai pályán 3-0-ra legyőzte a horvát STK Dr. Casl együttesét a női asztalitenisz Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó, pénteki mérkőzésén, s ezzel - csakúgy, mint az előző szezonban - bejutott az elődöntőbe.

A feladatot aztán már a párharc első találkozóján teljesítette Pergel Szandra, aki három sima játszmában diadalmaskodott a horvát Suncica Vugrinec felett, így a hátralévő mérkőzések már tét nélkül zajlottak.

A második párban Madarász Dóra egy ideig nem találta az ellenszert a szintén horvát Lea Rakovac játékára, végül azonban - a második és a harmadik szettben is jelentős hátrányból fordítva - 3-1-re jobbnak bizonyult riválisánál.

A harmadik - s mint később kiderült, utolsó - találkozón a budaörsiek ugyancsak horvát légiósa, Cornelia Molnar a japán Josida Micukival nézett farkasszemet, és szoros csatában, döntő szettben legyőzte ázsiai ellenfelét, beállítva ezzel a végeredményt.

B csoport:
Budaörsi 2i SC-STK Dr. Casl (horvát) 3-0
Pergel Szandra-Suncica Vugrinec 3-0 (5, 9, 8), Madarász Dóra-Lea Rakovac 3-1 (-1, 9, 9, 10), Cornelia Molnar-Josida Micuki 3-2 (8, -7, 4, -5, 8)
A végeredmény: 1. Ströck, 2. Budaörs, 3. STK Dr. Casl

A trióból az első kettő jutott az elődöntőbe, amelyre - oda-visszavágós rendszerben - februárban kerül sor.

(Forrás: MTI)