Értékes ranglistapontokat szerzett a magyar vegyes páros a minszki Európa Játékokra

Értékes ranglistapontokat szerzett a magyar vegyes páros a minszki Európa Játékokra

2019. 01. 20.
Megosztás


Értékes világranglista-pontokat szerzett a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó a budapesti asztalitenisz World Tour-viadal vegyes párosainak küzdelmeiben, amelynek fináléját megtekintette Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is.

A magyar duó a tokiói olimpia műsorába felvett versenyszámban hongkongi, francia és orosz duó legyőzésével került a budapesti fináléba, ahol három szettben szenvedett vereséget a csapatban egyaránt olimpiai bajnok kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőstől.

A mieinknek a 3:0-s vereség ellenére semmi okuk a csalódottságra, hiszen ennél jobban aligha kezdhették volna a szezont vegyes párosban, és a héten mutatott remeklésükkel valószínűleg megváltották jegyüket az idei Európa Játékokra, ahonnan a vegyes páros szám győztese megszerzi a jogot az olimpiai részvételre.

„A döntő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ez egy nagyon erős páros, mi mindent megtettünk, ennyi volt ebben a meccsben. Szeretnénk a jövőben minden versenyen minél tovább jutni, a végső cél pedig az, hogy kijussunk vegyes párosban az olimpiára" - mondta a finálé után Pergel Szandra.

Aranyosi Péter szerint az olimpiai kvóta reális cél a Szudi, Pergel kettősnek, amely most kihozta magából a maximumot.

„Ez a kínai pár szerintem jelenleg a világ legjobbja – mondta a férfiak szövetségi kapitánya. - Szudi Németországban edz, Pergel Szandra pedig Magyarországon játszik, de az utóbbi periódusban össze tudtuk őket gyúrni, Somosi Miklóssal rengeteg soklabdás edzésen vettek részt, és ez most kamatozott. Ezzel az értékes második helyezéssel jó kiemelési esélyekkel versenyezhetnek a következő viadalokon.”

A döntő kínai és magyar párosa Kulcsár Krisztiántól, a MOB elnökétől vehette át az érmeket.

(MOB, fotó: moatsz.hu)