Értékes világkupa-pontokat gyűjtöttek vívóink, Fucsovics Márton előrelépett a ranglistán

Értékes világkupa-pontokat gyűjtöttek vívóink, Fucsovics Márton előrelépett a ranglistán

2018. 11. 26.
Megosztás


A hétvégén vívóink világkupa-versenyen szerepeltek, ahol a női tőr- és férfi párbajtőrcsapat is az előkelő negyedik helyen végzett. Két magyar judós lépett tatamira Japánban az oszakai szupertornán, de egyikük sem jutott a legjobbak közé. Vecsernyés Dávid a cottbusi „Mesterek tornája” világkupa-versenyen lett hatodik. A teniszező Fucsovics Márton az ATP-ranglistán eddigi legjobb pozíciójába, a 36. helyre ért fel.

Vívás. A férfi párbajtőrözők Bernben, a női tőrözők Algírban kezdték meg a 2018/19. évi világkupa-sorozatot. Egyéniben egyik nem sem remekelt. A férfiaknál egyedül Bányai Zsombor ért fel a 64-es táblára, de ott az első körben búcsúzott. A hölgyek egyéni viadalán Mohamed Aidának a 64-es tábla első fordulója, Kreiss Fanninak a legjobb 32 jelentette a végállomást.

Másnap a csapatversenyen viszont mindkét magyar válogatott egészen az elődöntőig menetelt, ami a világkupa-pontok tekintetében igén értékes eredmény. A férfiak Berta Dániel, Peterdi András, Rédli András, Siklósi Gergely összeállításban Belgium és Hongkong gárdáját biztosan verték, majd az igazi bravúrt a mindig erős franciák legyőzése jelentette. A négy között a végső győztes oroszok és a bronztalálkozón a Korea feletti siker elmaradt.

A női tőrözők Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina összetételű négyese Kanada és az Egyesült Államok legyőzésével került be a legjobb négy köze. A folytatásban a szakág két szupernagyhatalma, az orosz és az olasz gárda következett, de az újabb győzelmek elmaradtak. A magyar négyes így is nagy fegyvertényt hajtott végre, hiszen legutóbb 10 éve volt a legjobb négy között.

Judo. Két judósunk próbált szerencsét az oszakai japán judo szupertornán, Ungvári Attilának (81 kg) a nyitómeccs jelentette a végállomást, Gercsák Szabina (70 kg) pedig az ír Fletcher legyőzése után az Ázsia-bajnok japán Niizoe ellen vazarival alul maradt, így nem folytathatta a küzdelmet. Egészen elképesztő japán fölényt hozott az oszakai Grand Slam-torna: a házigazdák a tizennégy aranyéremből tizenegyet otthon tartottak. A World Judo Tour utolsó idei eseménye a kínai Kuangcsouban rendezendő World Judo Masters lesz december közepén, erre a világranglista első tizenhat helyezettje kap indulási jogot súlycsoportonként. Az eseményre várhatóan több magyar judós kaphat meghívást.

Torna. Vecsernyés Dávid a hétvégén a 43. alkalommal megrendezett „Mesterek Tornája” elnevezésű cottbusi világkupán szerepelt. A férfi felnőtt tornászok idei utolsó jelentős nemzetközi megmérettetésén az egyedüli magyar induló Eb- bronzérmes tornász pénteken 14.000 ponttal, ötödik helyen jutott a nyújtó döntőjébe. A BHSE sportolója a vasárnapi fináléban megismételte selejtezőben nyújtott teljesítményét, most is 14.000 pontot kapott, amely ezúttal a hatodik helyre volt elegendő.

Tenisz. Fucsovics Márton egy helyet javítva, egyben karriercsúcsot elérve a 36. helyen áll a férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján.


(MOB)