Esküt tett a Légi Világjátékokra utazó magyar csapat

Esküt tett a Légi Világjátékokra utazó magyar csapat

2015. 11. 21.
Megosztás

Esküt tett a Légi Világjátékokra utazó magyar csapat pénteken a MOB székházában. A Dubaiba készülő delegációt dr. Mészáros János, a MOB nem olimpiai sportágakért felelős alelnöke köszöntötte. Mészáros László, a szövetség elnöke érmet vár a versenyzőktől.

A Légi Világjátékokra 21-en utaznak: köztük két ejtőernyős edző, egy technikai segítő vitorlázó műrepülésben, három zsűritag (műrepülés, modellező repülés és hőlégballon), 12 versenyző (5 ejtőernyős, 2 motoros sárkányrepülő, 1 siklóernyő, 3 gyro, 1 vitorlázó műrepülő), egy delegációvezető és három kísérő.

A december 1-12-ei rendezvény helyszíne Dubai, Egyesült Arab Emirátusok.

A Légi Világjátékok a Nemzetközi Szövetség (Federation Aeronautic International) által szervezett 1. kategóriás esemény, legutóbb 2009-ben volt hasonló rendezvény. A versenyzőket a nemzetközi ranglista alapján hívták meg a rendezvényre, összesen több mint 1000 sportolót várnak a helyszínre.

Dr. Mészáros János a mob-hu-nak kifejtette, hogy a Légi Világjátékok a SportAccord által szervezett "multi games" játékok közé tartozik, ahol általában az olimpiai és a nem olimpiai sportágak is a programba kerülnek.

"Több világ- és Európa-bajnok magyar sportoló utazik az Arab Emirátusokba, például a Világjátékok-győztes ejtőernyős célbaugró Asztalos István" - tette hozzá.

Mészáros László, a hazai szövetség elnöke is köszöntötte a sportolókat, akiktől úgy búcsúzott, hogy bízik az éremszerzésben.

A versenysorozat hivatalos oldala: https://www.wagdubai.ae

(MOB)