Észak- és Dél-Koreáról forgatott dokumentumfilmet az Olympic Channel

Észak- és Dél-Koreáról forgatott dokumentumfilmet az Olympic Channel

2018. 06. 15.
Megosztás


Június 13-án mutatta be új dokumentumfilmjét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos TV csatornája, az Olympic Channel. A We Are One (Egyek vagyunk) névre keresztelt 37 perces produkció a phjongcshangi olimpia sportdiplomáciai szerepét mutatja be a két ország kapcsolatának szempontjából. A dokumentumfilm betekintést enged a kulisszák mögé, és exkluzív interjúk segítségével mutatja be a két ország sportolóinak különleges olimpiai szereplését.

A phjongcshangi téli olimpia azért is volt különleges, hiszen a két ország a 2006-os torinói téli játékok óta először vonult be közös zászló alatt a nyitóünnepségen. Ez a történelmi jelentőségű esemény már látható, pozitív változásokat eredményezett a két ország kapcsolatában, és reményt adhat a békés jövőre nézve is.

„A közös bevonulás a phjongcshangi téli olimpia nyitóünnepségén megmutatta a világnak, hogy az olimpiai mozgalom utat tud nyitni a béke felé. A sportnak fontos szerepe van abban, hogy békét teremtsen és közelebb hozza az embereket egymáshoz” – vélekedett Thomas Bach, a NOB elnöke.

Ráadásul, az olimpiák történetében először a szervezet lehetőséget biztosított arra, hogy két ország egy csapatként egyesülve versenyezzen egy sportágban. Így valósulhatott meg, hogy a két koreai ország jégkorongosai közösen, egy csapatként induljanak Phjongcshangban, amit a dokumentumfilm is részletesen bemutat.

„Idén februárban a világ szeme 17 napig Phjongcshangra szegeződött. Sokan úgy fognak erre az olimpiára emlékezni, mint az eseményre, ami a két Koreát közelebb hozta egymáshoz. Ezek a sportolók megmutatták a világnak, hogy közösen bármi elérhető” – nyilatkozta Mark Parkman, az Olympic Channel általános igazgatója.

A dokumentumfilm június 13-ától a csatorna hivatalos honlapján (www. olympicchannel.com) és mobil applikációján megtekinthető.

(olympicchannelservices.com)