A MOB elnöke látogatást tett az EYOF-faluban, majd részt vett a megnyitón is

Ezüstérmes a női strandkézilabda-válogatott a Strand Világjátékokon

2019. 10. 16.
Megosztás


A női strandkézilabda-válogatott szoros csatában maradt alul Dániával szemben a fináléban, így ezüstérmet szerzett szerdán a dohai Strand Világjátékokon (World Beach Games). A férfiak szétlövéssel szenvedtek vereséget a horvátoktól és a hatodik helyen végeztek.

Szerdán két strandkézilabda mérkőzéssel befejeződött a magyar küldöttség számára az első Strand Világjátékok Dohában.A férfiak a csoportmérkőzések során 2-0-ra legyőzték a horvátokat. Az 5. helyért folytatott csatában az első tíz percben lövéseink 63%-a talált az ellenfél kapujába, míg a horvátoknál ez a szám 83 % volt, így az első játékrészt 29-20-ra a szomszédaink nyerték. A második 10 percben feljavult a csapat játéka és 26-22-re sikerült megnyerni ezt a félidőt. Jöhetett a szétlövés. Először a horvátok, majd később a magyarok hibáztak, végül egyetlen ponttal, 11-10-re ellenfelünk nyerte a szétlövést. A férfiak a hatodik helyen végeztek.A nők Dánia ellen léptek homokra. Júliusban az Európa-bajnokság döntőjében a dánok voltak a jobbak. Most is ők kezdték jobban a találkozót és hamar elhúztak a magyaroktól. A végén 2 pontra megközelítették a magyar lányok ellenfelüket, de az első 10 perc 21-19-re a dánoké volt. A második 10 percben sokáig a magyarok akarata érvényesült a pályán, a végére azonban ismét a dánoknak sikerült egyetlen ponttal jobbnak bizonyulniuk (15-14), így ők nyerték az aranyérmet. A mieink a dobogó második fokára állhattak fel.

A magyar küldöttség ezzel befejezte szereplését a Strand Világjátékokon. Három sportágban, aquatlonban, strandbirkózásban és strandkézilabdában ezüstérmet, továbbá aquatlonban egy további bronzérmet szereztek sportolóink. A magyar dicsőségtáblát itt tekinthetik meg.

Sportolóink többsége holnap a kora délutáni órákban érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

(MOB Fotók:MOB/Szalmás Péter)