Vegyesparos ej

Ezüstérmes az Ecseki, Madarász vegyespáros!

2023. 06. 26.
Megosztás

Egyetlen lépés. Ennyit kellett volna megtenni. De nyilván azt volt a legnehezebb, és nemcsak azért, mert olimpiai kvóta járt érte, hanem azért is, mert klasszis ellenféllel álltak szemben. Tudta ezt az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős is – ennek megfelelően készült az asztaliteniszezők vegyes páros számának döntőjére a krakkói Európa Játékokon.

A magyar páros vasárnap harcolta ki a döntőbe jutást, méghozzá értékes „skalpokat” gyűjtve: a döntőbe jutásért a románok remek kettősét, George Ovidiu Ionescut és Szőcs Bernadette-t győzte le, ami korábban még egyszer sem sikerült neki.

A döntőben a német Qiu Dang, Nina Mittelham duó várt a mieinkre – velük eddig még nem játszottak. Így pedig különösen érdekes megtenni azt az egy, mindent eldöntő lépést. De az Ecseki, Madarász kettős mindent megtett, felkészült az ellenfélből, kidolgozta a taktikát.

A mérkőzés elképesztő izgalmakat hozott: az első szettben a németek elmentek 7–3-ra, majd a mieink elképesztő sorozatot produkálva fordítottak 9–7-re, a hajrá azonban az ellenfélnek sikerült jobban. A második szett viszonylag sima volt: 11–6-ra lett a németeké. A harmadikban fordíthattak volna a mieink, látszott, hogy egyetlen pillanatra sem adták fel, oroszlánként küzdöttek, volt szettlabdájuk is, ám végül meg kellett elégedniük az ezüstéremmel, mert a hajrá a németeknek sikerült jobban (11–13).

„Tudtuk, hogy egyénileg is kiemelkedő játékosokról van szó, de még nem játszottunk velük, így nem volt velük tapasztalatunk – értékelt Madarász Dóra. – Más, sokkal magasabb szinten játszanak, mint a többiek, de a mi Európa Játékokon nyújtott teljesítményünkre is lehet építeni. Bár most csak egy kvótát osztottak, korábban is mondtam, nálunk nem az a kérdés, hogy kijutunk-e, hanem hogy hol leszünk kiemelve.”

A felvetéssel, hogy a harmadik szettben fordulhatott volna a kocka, Ecseki Nándor tökéletesen egyetértett.

„Az első szettben is vezettünk, igaz, minimálisan, de ami addig hibátlan mérleggel bejött, vagyis a fonáknyitás, az most elment. Ha asztalt ér, akkor tíz-nyolc ide – mondta Ecseki. – Az utolsó szett nagyon fájt, mert tényleg minimális különbséggel dőlt el, mindent megtettünk, de a németeknek tényleg nagyon kevés a gyenge pontjuk. A második hely szép eredmény, de egyelőre nem tudunk annyira örülni neki. Talán holnap…”

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány is hasonlóan vélekedett. Azt mondta: jelenleg a miénk Európa második legjobb vegyespárosa, és erre nagyon büszkék lehetünk.

(MOB-Média)