Fábián László főtitkár bemutatta az új sportigazgatót, dr. Bartha Csabát

Fábián László főtitkár bemutatta az új sportigazgatót, dr. Bartha Csabát

2022. 04. 01.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottságban április elsejétől tölti be a főtitkári tisztséget Fábián László. A MOB korábbi sportigazgatója pénteken munkamegbeszélés keretében mutatta be utódját, dr. Bartha Csabát. A Győri Audi ETO KC kézilabdázóinak néhány napja távozó elnöke régi-új munkatársa a honi ötkarikás szervezetnek.

Mint ismert, Gyulay Zsolt javaslatára a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a márciusi ülésen szavazott bizalmat az olimpiai bajnok öttusázó Fábián Lászlónak a főtitkári pozíció betöltésére. Elődje, Vékássy Bálint március 31-ig irányította a MOB adminisztrációját. Az új főtitkár munkaértekezleten mutatta be sportigazgató utódát.

„Bartha Csaba régi-új tagja a csapatunknak. Sokan ismerősként köszöntötték, a londoni és a riói olimpia közötti időszakban a sportigazgatóságon a helyettesemként dolgozott, ezt követően néhány hónapig főtitkárként vezényelte a MOB-iroda működését, majd a győri kézilabdázók elnökeként szerzett a sportszakma és a humán terület mellett pénzügyi és marketing-tapasztalatokat. Nagyon felkészült szakember, nagy tapasztalata van a magyar sport, a szövetségi működés és az olimpiai mozgalom terén egyaránt. Maximális bizalommal vagyok iránta. Mindezeket figyelembevéve úgy érzem, jó kezekbe kerül a MOB sportigazgatósága, és megfelelő irányítás mellett haladhatunk a párizsi olimpia felé" – mondta Fábián László.

Dr. Bartha Csaba köszönetet mondott a bizalomért, mint mondta, büszke a felkérésre, és azon fog dolgozni, hogy az értékek megtartásával, innovatív gondolkodással sportszakmailag is jó irányba haladjon az idén 127 esztendős ötkarikás szervezet. „Örömmel látom, hogy a mostani csapatnak majd' a felével dolgoztam már együtt. Köszönöm a bizalmat, és ezúton is felajánlom mindennemű szakmai segítségemet nem csak a munkatársaknak, hanem a hazai olimpiai mozgalom egészének; az ajtóm mindig nyitva áll” – fogalmazott az új sportigazgató, aki épp 10 esztendeje, 2012. április 1-jén került először a MOB állományába.

Dr. Bartha Csaba labdarúgó-szakedző, testnevelő, rekreáció-szervező, a sporttudományok doktora. A DVSC-Teva labdarúgóinak korábbi sportigazgatója, hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselmélet és Módszertani Kutató Központ igazgatója. A MOB sportigazgató-helyettese 2012-től, majd 2016 őszétől 2017 májusáig a szervezet főtitkára. Ezt követően a Győri Audi ETO KC elnökeként dolgozott. A magyar küldöttséggel részt vett a londoni, a szocsi és a riói olimpián, az utrechti EYOF-on, a nanjingi és a lillehammeri ifjúsági olimpián; továbbá csapatvezető-helyettes volt a bakui Európa Játékokon.

(MOB/VF; fotó: MOB/Szalmás Péter)