Februárban kezdi meg a 2013-s Davis Kupát a magyar válogatott

Februárban kezdi meg a 2013-s Davis Kupát a magyar válogatott

2012. 10. 24.
Megosztás

A keddi Davis Kupa sorsoláson eldőlt, hogy az Euro/Afrikai Zóna II-es csoportjának első fordulójában idegenben lép pályára a magyar válogatott.

A Hornok Miklós vezette csapat január végén Moldova felé veszi majd az irányt, hogy február 1-3 között megmérkőzzön a hazai csapattal. A mérkőzésre valószínűleg Kisinyovban kerül majd sor és bár a hazai csapat tagjai nem világverőek, biztosan felszívják majd magukat, hiszen legutóbb 2004-ben játszottak hazai pályán.

A moldáv csapat 1995-ös csatlakozása óta a legtöbb időt a 3-as és 4-es csoportban töltötte el, de 2009-ben a 2-es csoportban is voltak, a magyar válogatott azonban megadta nekik a kegyelemdöfést a kiesési meccsen Gödöllőn.
Az a találkozó már a negyedik meccs után eldőlt, a vége pedig 3-2 lett ide. Az akkori összeállításból Varga Róbert már nem versenyez, Lukács Dénes bevetése is kérdéses, Bardóczky Kornél hivatalosan már abbahagyta, Balázs Attila azonban elvileg bevethető lesz.

A magyar kapitánynak nincs könnyű dolga, hiszen Kellner Ádám nagyon rég óta nem lépett pályára, Lukács Dini visszautazott Amerikába befejezni tanulmányait. Balázs Attila felkészültsége is kérdéses lesz, a hírek szerint idén már nem versenyez és nem igazán szokott január-február környékén játszani, Fucsovics Marci azonban egyre jobb formába lendül, rá biztosan számíthat majd a kapitány és ahogy a példa mutatja, Kornél is kisegítheti a kapitányt ha bajban van.

A fiatalok, Filipenko Viktor, Gödry Levi vagy Madarász Gergely bevetése is felmerülhet, de a találkozó fontosságát tekintve nem valószínű, hogy sor kerül rá.

Az ellenfél kapitányának sem nagy a merítési lehetősége, de Albot a 213., Borvanov pedig a 323. helyen áll, így papíron még erősebbek is mint, a magyar válogatott.
Bárhogy is alakul a találkozó, a második körben Luxemburggal vagy Boszniával jászunk április elején, előbbivel biztosan idehaza. Ha az első és a második körben is nyerünk, akkor a feljutásért Litvánia (sorsolás), Ciprus (itthon), Benin (sorsolás) és Portugália (itthon) lehet az ellenfél.

(Forrás: mtsztenisz.hu)